2014-05-20 12:51

iBIS ersätter IDA 1 juli

iBIS ersätter IDA den 1 juli 2014!

Till säsongen 2014/15 kommer Svensk Innebandy att byta ut IDA till ett nytt nationella administrationssystem som heter iBIS, Svensk Innebandys Informationssystem.

iBIS innehåller bra funktioner och lösningar som kommer att underlätta administrationen för våra föreningar, domare och förbund.

Bland annat kommer licensieringen och spelarövergångarna ske digitalt mellan föreningarna, allt kopplat till en direktbetalning via en Internetbank. Dessutom planerar vi att lansera mobila tjänster kopplat till iBIS som ytterligare underlättar för tränare, ledare och domare.

Därför byter vi system

Vi byter system för att förenkla och effektivisera utvecklingen så vi kan möta de önskemål som bland annat kommer från föreningar, domare och förbund. Grunden till iBIS kommer från Svensk Fotbolls Informationssystem, FOGIS, och är ett beprövat system som används av Svensk Fotboll sedan en tid tillbaka och vi har och kommer att anpassa systemet till vår verksamhet och våra förutsättningar.

Skaffa inloggning

Varje förening behöver minst en person som har behörigheten Föreningsadministratör. Kontakta ditt distrikt för mer information och hur ni får behörigheten.

Föreningsadministratören har den högsta behörigheten i föreningen och lägger därefter upp fler användare (tränare/ledare) i iBIS. Föreningsadministratören kan ändra föreningsuppgifter och uppgifter på personer i föreningen.

Lär dig iBIS

Du lär dig iBIS via självstudie på datorn genom att se på inspelade videofilmer som steg för steg visar de olika momenten och funktionerna i iBIS.

Alla videomanualer hittar du på www.innebandy.se/ibis och de går att spara ner på din dator så du kan se dem igen när du vill. Dygnet runt. Året om.

Systemkrav

iBIS är anpassad för Internet Explorer men kan även fungera tillfredsställande i andra webbläsarprogram.

Tidsplan

10 juni 2014      iBIS öppnas för föreningarna och då finns kan ni börja lägga upp fler användare.

Checklista

Vi har skapat en checklista för Föreningen. Följ den i rätt ordning så får ni en bra start med iBIS. Checklistan är bifogad och finns att spara ner från www.innebandy.se/ibis.

Hjälp oss bli bättre!

Vi har gjort en genomgång av texter och grafiska illustrationer så det inte ska finnas några fotbollstermer i iBIS. Men om du upptäcker några ber vi dig skicka en e-post till support@innebandy.se med länken där du hittade den. Har du andra förslag på förändringar är du också välkommen att skicka en e-post. Vi vill bli bättre och du får gärna hjälpa till.

Support och frågor

I första hand finns våra videomanualer tillgänglig på www.innebandy.se/ibis men har du specifika frågor kontakter du Svensk Innebandys Kundtjänst, kundtjanst@innebandy.se eller 08-5142 7400. Du kan även vända dig till ditt distrikt som har viss kunskap.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>