Junior- och seniortränare

Som en konsekvens av Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU), så finns det nu en ny tränarutbildning för junior- och seniorledare som ersätter den tidigare Block-stegen. Utbildningen är anpassad utifrån den nivå som tränaren befinner sig på, vilket innebär brun, svart eller guld.

 

Grundutbildning

Grundutbildningen ska genomföras av alla tränare oavsett tidigare erfarenheter. Även de som eventuellt har genomfört en Grundutbildning som barn- och ungdomsledare. Anledningen till det är för att Grundutbildningen på junior- och seniornivå innehåller ett prov, och därmed ett krav på examination. Något som Grundutbildningen för barn- och ungdomsledare saknar.

Läs mer om Grundutbildningen här.

 

Ska jag genomföra utbildning på brun eller svart/guld nivå?

Utbildningen på brun nivå är anpassad till den största delen av Svensk Innebandy, nämligen breddidrotten. Den är för dig som har spelare som älskar sporten och gillar att spela innebandy, men som kanske för stunden inte har suget efter att bli bäst. Brun utbildning fokuserar på hur du får dessa spelare att fortsätta och kanske ändå utveckla dem vidare. Vad krävs av dig som ledare för att driva denna typ av lag?

Läs mer om brun utbildning här.

Utbildningen på svart/guld nivå är ämnad för lag och ledare på en nivå där utveckling, utbildning och att bli bäst står i fokus. En nivå där varje individ vill prestera på topp på varje träning och alltid ta ett litet steg framåt i sin personliga utveckling. 

Läs mer om svart/guld utbildning här.

 

Validering

Ett nytt inslag i SIBF:s utbildningsstege är du kan validera din kunskap. Validering är för dig som anser dig ha en stor erfarenhet av innebandy på svart och guld nivå. Du har kanske läst idrott/tränarskap på universitet eller högskola och har relevanta högskolepoäng? Detta kan du tillgodoräkna dig och endast gå de delar du inte har för att komplettera STEG 1 och STEG 2.

Läs mer om validering här. 

 

 

  Utbildningsstruktur (klicka på bilden nedan för större bild i nytt fönster)

Utbildningsstruktur junior- och seniorledare


Kontaktperson: Emil Hedestig

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>