Blå fördjupningsutbildning (9-12 år)

På blå nivå, även kallad Lära sig träna, ska utövarna introduceras för generella idrottsfärdigheter genom innebandyspel, där glädje och individuell utveckling är i fokus. Det är ditt ansvar som ledare att utveckla dessa färdigheter hos individerna, där individuell utveckling kommer före strävan att vinna. Fokus ligger på att utveckla grundläggande atletiska och tekniska färdigheter samt en god självkänsla och självförtroende.

På blå nivå finns det tre fördjupningsutbildningar, Innebandyspelaren 1 och 2, Månniskan och Atleten.   

Innebandyspelaren Blå 1 

 

 

Utbildningstid: 8 x 45 min

Utbildningen innehåller både teori och praktik, med fokus på teknikinlärning och individuell teknik, samt grundläggande kunskaper i målvaktsspel. På blå nivå har spelarna som lättast att lära sig nya saker. Därför brukar man kalla den här åldern för "Guldåldern". Från att ha provat på under grön nivå, handlar det nu om att lära sig att få saker att hända med bollen.

Utbildningsmaterial

Du erhåller två dokument till din ledarpärm. Ett dokument med pusselbitar/moment som spelarna ska försöka klara, och ett dokument med övningar i syfte att träna på momenten.

Utöver nedanstående dokument finns tillhörande referenslitteratur; Teknikmärket blå för gratis nedladdning.

Tid mellan utbildningarna

För att få gå vidare till nästa steg (Innebandyspelaren 2) måste man ha erfarenhet av praktisk utövning och göra en hemuppgift. Det måste därför gå minst tre månader mellan utbildningstillfällena på steg 1 och steg 2. 


 

Innebandyspelaren Blå 2 

 

 

 Utbildningstid: 8 x 45 min

Utbildningen innehåller både teori och praktik, med fokus på teknikinlärning och individuell teknik, samt grundläggande kunskaper i målvaktsspel.

Utbildningsmaterial

Du erhåller inget nytt utbildningsmaterial på den här utbildningen.


 Människan Blå

 

Utbildningstid: 8 x 45 min.

På blå nivå handlar det om att skapa intresse för idrott. En stor del av träningen under avsnittet Människan förs genom samtal med individer och hela gruppen. Som medveten ledare kommer du också kunna ge korrekt feedback och jobba utifrån begreppet positiv coaching.


Utbildningsmaterial

Du erhåller ett dokument till din ledarpärm med pusselbitar/moment som spelarna ska försöka klara av eller utveckla. Atleten Blå


 Utbildningstid: 8 x 45 min (ink. praktikst pass)


Utbildningen innehåller både teori och praktik med fokus på fysisk träning och ungdomars fysiska utveckling.Utbildningsmaterial

Du erhåller två dokument till din ledarpärm. Ett dokument med pusselbitar/moment som spelarna ska försöka klara. Och ett dokument med övningar i syfte att träna på momenten. OBs! Dokumenten är under framtagning.

 <div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>