2013-03-28 10:30

Tränarutbildning vid Malmö Högskola - dags att söka!

Ta chansen att utbilda dig inom tränarskap genom SIBF:s samarbete med Malmö Högskola. Sista ansökningsdag är 15 april - här läser du mer om utbildningen.

Idrottstränarutbildningen inriktar sig mot verksamma tränare i friidrott, innebandy, simning eller tennis och arrangeras i samverkan mellan Linnéuniversitetet och Malmö högskola. Utbildningen ska ge en grund för att kunna utveckla spelare i målgrupperna: barn och ungdom, motionärer, talang och högpresterande elitspelare. Du får sedan välja vilken målgrupp du vill fördjupa dig i. Kursen genomförs på halvfart, distans och är webbaserad.

Inom kort kommer SIBF att presentera strukturen för den nya tränarutbildningen på junior & seniornivå som startar till hösten 2013. En nyhet i den nya strukturen är att lärandemålen synkroniseras med idrottstränarutbildningen i Malmö - upp till 45 högskolepoäng (HP). Förändringen syftar till att stärka både SIBF:s egna utbildningsprogram samt underlätta för ledare som vill studera vidare inom tränarskap genom validering mot Högskolan (45 högskolepoäng).

I samband med den nya utbildningsstrukturen kommer SIBF att införa en tränarcertifiering – Certified Floorball Coach. Certifieringen kräver 45 HP inom idrott/tränarskap tillsammans med innebandyspecifik kunskap via SIBF:s egna utbildningsprogram. Mer information kommer med presentationen av den nya utbildningsstrukturen.

Idrottstränarutbildningen på Malmö Högskola söker du till via studera.nu senast den 15:e april. Mer information om ansökan och utbildningen finns i länken nedan. Var noga med att få med alla dokument som efterfrågas i ansökan.

Länk till Malmö Högskola


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>