2012-05-28 08:30

Hallå där, Peter Svensson…

… en av instruktörerna på Riksinnebandygymnasiet (RIG) som tillsammans med Umeå Kommun och Dragonskolan söker en innebandyinstruktör på heltid.

Hej Peter Svensson! Ni söker en instruktör till RIG, vilken typ av person söker ni?
Vi söker någon som har dokumenterad erfarenhet som spelare och/eller ledare med inriktning mot elit och utveckling. Vi hoppas att personen har god förmåga att samarbeta, kommunicera och informera. Sen bör personen även ha ett intresse av utvecklings- och utbildningsfrågor.

Ni ser gärna kvinnliga sökande, varför?
Egentligen av tre orsaker; Eleverna, främst tjejerna, har under åren frågat efter kvinnor i ledarstaben. Vi själva har också känt att det skulle tillföra en dimension både för våra elever och för vår egen skull. Till sist, och det är viktigt, är det ett tydligt budskap från RF att man vill se större jämlikhet hos idrottsgymnasiernas ledarstaber. Det är viktigt av den anledningen att vi nu har möjlighet att inrikta tjänsten till en kvinna.

På vilket sätt menar du att en kvinnlig instruktör skulle tillföra en ny dimension?
Idrottsvärlden är en mansdominerad värld både i antalet utövare och i antalet tränare. Den bygger på mansideal från förr. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår vad gäller planering, genomförande och utvärdering av allt man gör. Här tror jag att kvinnor som vill och vågar kan smitta idrottsrörelsen med nya synsätt och på det sättet utveckla verksamheten.  Utveckling är alltid vårt nyckelord och jag tror och hoppas att vi är duktiga på att ta in nya tankegångar, viktigt då att någon kommer in med annan profil. Utöver det tror jag också många av eleverna skulle må bra av att höra en kvinnoröst, både i grupp- och individuella dialoger.

Ser du inga problem med att anställa en kvinna?
Jo, helt klart. Jag är orolig över att många kompetenta kvinnor inte vågar söka tjänsten. ”Den tjänsten har jag inte kapacitet eller erfarenhet nog av för att klara”, är jag rädd att många tänker. Vi vill ha ledare som är beredda att hela tiden utveckla sig själva och det innebär i klartext att man inte kan vara färdig för det här jobbet varken som nyanställd eller senare. Det är viktigt att man har erfarenhet av elitinnebandy eller att jobba för utveckling mot elitinnebandy. Naturligtvis vill vi också ha en person med stort engagemang, men där är jag inte orolig - den som får jobbet kommer garanterat att smittas av atmosfären hos våra elever, det här är världens bästa arbete!

Vad har ni för utbildningskrav?
Eftersom vi vet att vi begränsar antalet sökande mycket om vi bara tittar på tränarkurser, har vi tänkt att vi söker rätt person i första hand, och om det behövs så får vi hjälpa till att ge den möjlighet att fortbilda sig efter hand. Någon form av pedagogisk utbildning vill vi dock gärna att den sökande har.

Till sist: när och hur måste intresserade lämna in sin ansökan?
Man följer länken nedan och skickar in sin ansökan senast 4 juni. Har man frågor hör man av sig till någon av oss som står med i annonsen.

Platsannonsen (PDF)

Lycka till!
Tack så mycket.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>