2012-12-04 09:34

De analyserar toppnationerna under VM

Under VM i schweiziska Bern och Zürich kommer Svensk Innebandy för tredje VM-slutspelet i rad att ha en analysgrupp på plats för att analysera de åtta bästa nationerna.

Tränarna som är med i VM-analysgruppen ska bevaka två lag vardera och analysera dem utifrån Svensson-modellen (läs mer om Svensson-modellen på sid 12 här).

VM-analysgruppen, som leds av Joakim Lindström (tjänsteman på Svenska Innebandyförbundet) och Mikael Karlberg (Malmö FBC), ser de sista gruppspelsmatcherna under onsdagen 5/12 och sedan resten av turneringen.

VM-analysgruppen 2012 består dessutom av:
Niklas Nordén, FC Helsingborg
Jonathan Brolin, IBK Dalen
Adam Kallenberg, FBC Kalmarsund
Krono Zovko, Tyresö Trollbäcken IBK

- Att analysera den internationella utvecklingen har varit en naturlig del av arbetet inom SIBF:s utvecklings- och landslagsavdelning under en längre tid. VM ger av naturliga skäl de bästa förutsättningarna för ett sådant arbete och det skall bli mycket intressant att se hur nationerna står sig mot varandra, men även mot sig själva, jämfört med VM 2010. Att både analysera och presentera ett färdigt arbete utifrån Svenssonmodellen konkretiserar helheten på ett enkelt och förståeligt sätt den information som vi samlar in runt varje nation, säger Joakim Lindström.

- Analysgruppens arbete är objektivt, d v s de granskar även Sverige på samma sätt som övriga nationer. Det innebär att resultatet från analysen blir en viktig del i den strategi som herrlandslaget ska arbeta efter under kommande två år fram till nästa VM 2014, säger Emil Persson, utvecklings- och landslagschef på Svenska Innebandyförbundet.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>