2014-10-10 15:00

iBIS – Information om helgen som väntar

Svensk Innebandy har kopplat in databasexperter som i helgen följer händelserna i iBIS mycket noga. Det blir en tuff helg med många matcher och vi uppmanar dig nu att klicka så mycket som möjligt och därmed stressa systemet så mycket som möjligt.

Svensk Innebandy har kopplat in databasexperter från ett externt företag som kommer att följa händelserna i iBIS mycket noga under hela helgen. De har möjlighet att göra anpassningar och förändringar i systemet löpande. Därför önskar vi hjälp av dig att klicka så mycket som möjligt på alla match- och resultatlänkar. Allt för att hjälpa till att stressa systemet.

Hur konstigt det än låter så är det bättre att vi får så många fel som möjligt när vi har experterna på plats och som följer systemet noga. Detta för att rätt lösningar ska kunna göras under nästa vecka för att komma till rätta med problemen och uppnå en stabil driftsmiljö.

En tuff helg med många matcher väntar och det går inte att lova att systemet fungerar som det ska i helgen, trots de åtgärder som gjorts och kommer göras under helgen.

Det spelas 45 procent fler matcher denna helg jämfört med förra vilket innebär totalt lite mer än 2 000 matcher.


Detta är också gjort under veckan: 

De delar som funktionärerna använder för inrapportering av händelser har optimerats. Det innebär att alla frågor till databasen som genereras från inrapporteringen har trimmats. Själva miljön har flyttats till en helt egen del av systemet för att funktionärerna förhoppningsvis ska få bättre förutsättningar att göra sina uppgifter utan störningar.

 

De vanligaste förekommande publika frågorna till databaserna har också optimerats för att på så sätt minska trycket på databasen.

 

Den så kallade cachningen på de publika resultat-/matchsidorna har förbättrats. Det innebär att viss data i en buffert sparas så det inte behöver ställas några frågor till databasen.


Svensk Innebandy vill passa på att tacka för de goda tips och idéer som innebandyintresserade har hört av sig med under veckan.

Mer info:
iBIS-problemen analyseras och åtgärdas
Databasproblem orsakar störningar i iBIS


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>