2015-03-09 17:48

Så bevakar Floorballzone SM-slutspelet


Floorballzone kommer att vara på plats under SM-finalen. Foto: Per Wiklund

Initiativtagaren Jonas Thomsson berättar om vad Floorballzone kommer att hitta på under SM-slutspelet och SM-finalen 18 april.

För dem som undrar, vad är Floorballzone?
– Jag brukar säga att Floorballzone är ett skolarbete som helt urartat, haha. Planen var att ta fram något ”i din idrott” som skulle kunna fylla en funktion på just den marknaden i form av en affärsplan skriftligen. Men under tiden jag satt och skrev på den här så kände jag lite, fan, det här kan ju faktiskt fungera. Så FloorballZone slog upp portarna under slutspelet 2012/2013 och är nu inne på sitt tredje år.

– Vi ville vara den första innebandyportalen, förutom det Internationella förbundet, som skrev om innebandy i bloggform med pålästa skribenter och att allt ska översättas och presenteras på engelska. I dag har sajten växt och vi har 26 bloggare från sammanlagt tio olika länder som skriver om just sitt lands innebandy.

Vad kan man hitta på Floorballzone under slutspelet?
– Ni kommer att hitta slutspelstankar från inte bara Sveriges vassaste pennor, utan även från tio andra länder. Vilka länder? In och kolla!

Hur bevakar ni slutspelet?
– Vi är inte en nyhetssajt i Innebandymagazinets anda och är inte ute efter att konkurrera med dem. Vi vill hjälpa till att lyfta intresset ännu mer, innebandyn som sport är inte där än så vi behöver inte sitta och göra samma saker. Vi riktar in oss på bloggar, inside-intervjuer och krönikor både på svenska och engelska för ett mer internationellt tänk.

Hur bevakar ni SM-finalen?
– Vi kommer att vara på plats, det kan ni räkna med! Och målet är att även kunna ge lite mer ”behind the scene”-texter.

Hur bevakar ni silly season då?
– Vi bevakar inte den så hårt. Vi följer den och ger snarare tankar och funderingar varför just den eller den gjorde si eller så.

 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>