2014-10-16 09:19

Nio lag ansluter till VM-festen 5-14 december

50 dagar kvar till VM i Göteborg. Då har 16 VM-lag blivit 25. Nationer som Sverige, Finland och Schweiz får sällskap av bland andra Hindås IBK flickor födda 98 och Warberg IC pojkar 00.Torsdagen den 16 oktober är det exakt 50 dagar kvar till den pampiga invigningen av VM i innebandy, som genomförs på Götaplatsen i Göteborg.

Sedan en tid tillbaka har 16 nationer från hela världen kvalificerat sig till det största idrottsmästerskapet i Sverige under 2014. I dag kan vi konstatera att ytterligare nio uppställningar är klara för festen, som pågår 5–14 december.

De utvalda lagen är tänkt att vara goda ambassadörer fram till VM. De kommer hjälpa till att sprida budskapet om VM via sina kanaler och kontaktnät. Och under VM agera sargvakter och ha liknande uppgifter.

Följande lag kommer att spela en stor och viktigt roll i ett världsmästerskap på hemmaplan:

FBC Lerum, pojkar 00.
Lindås Waves, flickor 99–01.
Lindome IBK, flickor 98–99.
Landvetter Wings, pojkar 00.
Backadalen/Älvstranden, pojkar 99.
FBC Lerum, flickor 00–01.
Sportlife Kungälv IBK, pojkar 00.
Hindås IBK, flickor 98.
Warberg IC, pojkar 00.

Ett antal killar och tjejer som även den svenska förbundskaptenen Jan–Erik Vaara är oerhört nöjd över att få arbeta tillsammans med i jakten på ett nytt blågult VM-guld.

– Det är extra roligt att man valt ut lag, vilka i exempelvis roller som sargvakter, känner kollektiv delaktighet i arrangemanget tillsammans med vårt landslag. De ska bidra till ett perfekt arrangemang och till ett professionellt genomförande av matcher och är oerhört viktiga, säger Vaara.

De nio utvalda lagen presenterades i samband med det heta västkustderbyt Pixbo Wallenstam-Warberg som avgjordes i den ena VM–arenan Lisebergshallen (Scandinavium är den andra).

En laddad storpublik, där bland annat Thomas Ravelli fanns på plats, hyllade hundratals tjejer och killar som presenterades i den första periodpausen.

Thomas Olofsson och Lotta Lindborg är tränare för Backadalen/Älvstranden och vet vilket hedersuppdrag som väntar om 50 dagar och säger:

– Våra killar är grymt taggade och har redan pratat mycket om det VM som väntar. Utöver att utföra en uppgift, vilket är stort i sig, kommer de att hänga här i stort sett varje dag under turneringen.

I6 lag har laddat sedan länge.
Nio till har nu anslutit.
50 dagar kvar till årets idrottsfest.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>