2015-03-10 16:21

Hårdbevakning av Innebandymagazinet i slutspelet


Innebandymagazinet laddar för en het SM-final i Globen. Foto: Per Wiklund

Henrik Jansson är webbredaktör på Innebandymagazinet och berättar här hur de bevakar SM-slutspelet och SM-finalen 18 april.

Hur ser du på vad som hänt på Innebandymagazinet de senaste säsongerna - och vad händer i framtiden?
– Vi fortsätter att utveckla bredden på vårt redaktionella innehåll och strävar hela tiden efter att vara "hela Sveriges innebandymagasin". Målsättningen är att så många innebandyutövare som möjligt ska hitta något som riktar sig till just dem varje vecka på Innebandymagazinet.se. De senaste två åren har vi lanserat nya produkter och sektioner, som en ny mobilsajt, TV-portal och Plus, som har varit väldigt uppskattade och som vi kommer att fortsätta utveckla. Det kommande året släpper vi också ytterligare minst tre efterlängtade nyheter på sajten, samt nydesign på hela Innebandymagazinet.

Vad kan man hitta på Innebandymagazinet.se under slutspelet?
– Vi bevakar alltid alla matcher i superligan, och växlar upp ytterligare i slutspelet. Det blir kompletta matchpaket både inför och efter varje omgång med analyser och kommentarer. Samtidigt vill vi poängtera att det också spelas högdramatiska kval i lägre divisioner, samt ungdomsslutspel, som vi också kommer att lägga stort fokus på.

Hur bevakar ni slutspelet?
– Varje morgon och förmiddag kommer det att finnas ett inför-paket till varje match som ska spelas, med fokus på det senaste snacket kring alla lag. Man hittar även länkar till TV-sändningar och annan viktig information som behövs för att följa matcherna live. Under matchens gång är vi på plats i samtliga arenor i vanlig ordning och efteråt följer vi upp med spelarbetyg, intervjuer och alla heta ämnen som man inte får missa.

Hur bevakar ni SM-finalen?
– Under SM-finalen vill vi bjuda publiken och TV-tittarna på det som man inte får se från läktaren eller hemma i TV-soffan. Vårt omfattande team på plats arbetar för att ge SM-finalen, som är årets överlägset största höjdpunkt, den maximala bevakningen som den förtjänar.

Hur bevakar ni silly season?
– Innebandymagazinet ska fortsätta vara en självklar samlingsplats för en intensiv och levande silly season, inte minst eftersom vi sett att intresset vuxit och att antalet läsare under den här perioden ökar för varje år. Medialt har innebandyn blivit en året runt-sport där alla vill ha information varje dag. Det kommer in väldigt många tips och rykten till vår mailbox men även via Twitter där hashtagen ‪#‎ibsilly har gett silly season en ny och kraftfull dimension. Stora som små övergångar kommer att följas upp noga på Innebandymagazinet.se.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>