2011-11-05 14:42

U19-herr: Hydén inte nöjd trots bra poängskörd

Kasper Hydén blev Sveriges bästa poängplockare i matchen mot Finland. Trots en bra insats offensivt, framför allt i den andra halvan av matchen – så var Kasper inte nöjd med sin insats.Kasper Hydén arbetade upp sig under matchen och var Sveriges poängbäste spelare med två mål och en assist. Foto: Lars Lindberg


I den U19-trupp som just nu befinner sig nere i Brno för att spela Euro Floorball Tour finns det med ett gäng som spelade U19-VM i våras. En av dessa var forwarden Kasper Hydén. I dagens match mot Finland gjorde han två av Sveriges fem mål. Men det började tungt då Kasper var en av spelarna som var inne i powerplay när Sverige tappade in två mål bakåt.

– Det ska inte få hända. Det var dåligt av oss, vi kom inte upp i fart i den försat perioden. Vi var inte på tå från början och Finland var skickliga, det ska man inte ta ifrån dem, säger Hydén.

Men i den andra perioden kom Sverige tillbaka i matchen – mycket tack vare Kaspers 2–7-mål.

– Det var bara gå ut och köra inför den andra perioden. Vi sa att vi skulle strunta i resultatet och visa varför vi var där genom att kämpa på, säger Hydén.

I den tredje perioden var han en av målskyttarna som gjorde att Sverige närmade sig till 5–9, han hade dessutom en assist i den tredje perioden.

– Jag är inte nöjd med min match. Jag förväntar mig mer av mig själv och det tror jag att laget gör också, men jag jobbade upp mig under matchen och det är skönt att få göra något mål så man vet att det lossnar för en själv också.

Imorgon väntar ny match för Kasper och U19-landslaget då man ställs mot värdnationen Tjeckien.

Författare: Lars Lindberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>