2012-11-02 15:20

U19-herr: Ekengren lyste med golv-zorro

Han stod för matchens delikatess när han assisterade till 3-1 genom en läcker golv-zorro. U19-landslagsstjärnan Marcus Ekengren hade en fin landslagsdebut mot Tjeckien.

Med klockan på 18.30 av första perioden fintade Marcus Ekengren upp hela Fortnox Arena på läktaren. Detta genom en läcker golv-zorro-pass fram till Emil Kihlbloms 3-1-mål i Euro Floorball Tour-matchen mot Tjeckien.

- När man gör en sån där golv-zorrofint så har man rätt mycket tid på sig, den är effektiv på det sättet. Jag såg att Emil var täckt med klubban men när du gör den finten drar ofta motståndaren automatiskt in klubban, så jag visste att den skulle nå fram, säger Marcus Ekengren.

- Jag gör den rätt ofta. Det började med att jag gjorde den mycket på träning, sedan match. Och nu i landslaget. Otroligt skönt att den lyckades. Den är effektiv om man gör den ibland och det var skönt för självförtroendet att jag fick till den.  Ändå fick Palmqvist assisten, skrattar han.


Marcus Ekengren gjorde två mål i sista perioden när Sverige vann mot Tjeckien i Växjö. Foto: Per Wiklund.se

Sverige spelade aningen stressfullt men vann till slut med 11-6 efter ett bra kontringsspel. För Marcus Ekengren och många andra var detta landslagsdebut.

- Jag var nervös innan. Det blir tyvärr så att man tänker på vad som kan gå fel istället för det som kan gå bra. Och då blir man nervös när man får upp dåliga bilder. Men det släppte på plan, säger Marcus Ekengren som får lovord av förbundskapten Fredrik Holmgren:

- Det är en fantastisk tekniker som ska vara irrationell och göra sina grejer. Han älskar att spela innebandy och det syns. Han blir viktig för oss.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>