2014-02-02 17:02

U19 herr: Bergfors briljant i sin sista landskamp


Foto: Salibandyliiga

Den hårt arbetande liraren med de sjuka handlederna från Salems IF showade loss ordentligt i Finnkampens sista match.

Tobias Bergfors satt på bänken när Sverige mötte Finland igår. Idag gick han in och var den klarast lysande stjärnan i det svenska U19-landslaget.

- Finnarna var mycket hungrigare än vad vi var igår. Det var kanske en inställningsfråga. Jag tror vi kom in med en nytändning i den här matchen, säger Bergfors.

Sverige var betydligt bättre som lag idag och med den beryktade snipern Bergfors på banan, som stundom drog ner jubel från läktarna med sina rappa dragningar, var det aldrig något snack om saken.

- Det kändes jättebra idag och alla gav verkligen sina hundra procent. Jag jobbade hårt och gjorde väl mitt med. Jag hade några lägen som jag kanske borde ha tryckt dit men jag är nöjd ändå, säger matchens lirare efter sin sista U19-landskamp.

Tobias Bergfors, hemmahörande i Salems IF, skapade mängder med chanser men fick nöja sig med att noteras i målprotokollet en gång idag. Han var sedan en av få svenska spelare som satte sin straff.

- Det har vart en jätterolig resa både i EFT och här i Finnkampen. Man har ju alltid haft en dröm att få sätta på sig landslagströjan så det kommer man ju sakna, avslutar Bergfors.


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>