2015-05-01 06:52

TV4 Sport sänder Sveriges gruppfinal i U19-VM


Fredrik Holmgren (th) hoppas på ny energi i dag. Foto: Per Wiklund

I dag 16.30 väntar en ren gruppfinal. Sverige möter Tjeckien i kampen om förstaplatsen i gruppen i U19-VM. Och TV4 Sport direktsänder dramat. 

Sverige är redan nu klart för semifinal i U19-VM i Helsingborg efter två raka segrar i gruppen. Först besegrades Norge med 13-2, sedan Polen med 6-1. I dag möter Sverige dock ett hårdare motstånd i Tjeckien – som också har vunnit två matcher. Alltså är det en match om gruppsegern som väntar.

Och då vet förbundskapten Fredrik Holmgren att laget måste höja sig jämfört med matchen mot Polen.

– Det här (som visade sig mot Polen) är det svåraste som finns. Det är tufft att spela av en match, som vi gjorde mot Norge. Då gjorde vi det inte jättebra. Då hade vi levt på premiärspänningen och vi spelade jättebra fram till tredje perioden. Mot Polen skulle vi upprepa samma energi, och den hade vi inte. Även vi ledare saknade den. Samtidigt mötte vi ett lag med jättemycket energi, säger Holmgren.

Nej, Sverige kunde helt klart ha presterat bättre mot Polen. Men nu vet samtidigt laget att ett starkare motstånd väntar, vilket kommer höja fokuset. Sverige har också möjligen en liten mental fördel sedan man slog Tjeckien i Euro Floorball Tour i november med 12-2. Om det blir seger i dag också väntar med största sannolikhet Schweiz eller Slovakien i semifinal på lördag.

– Helt ärligt spelar det ingen roll vilka vi skulle kunna möta. När man får en motståndare får man den. Vi vill gå hela vägen.

Matchen sänds direkt på TV4 Sport och TV4 Play Premium med start 16.00.

Biljetter till matchen i Helsingborg Arena finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>