2013-05-08 18:05

Sjögren: ”Det är min grej att göra mål”

Albin Sjögren är ende svenske spelare som var med i U19-VM för två år sedan. Det var ingen slump att det var han som gjorde Sveriges två första mål i 2013-års svenska VM-premiär.


Albin Sjögren premiärmålade för Sverige.

Sverige inledde herrarnas U19-VM i tyska Hamburg med att vinna mot Schweiz med 4-3. Albin Sjögren visade sin klass när han satte både 1-0 och 2-0.

- Det var skönt, det är alltid skönt att komma in snabbt och få känna på det. Jag tror det är bra för oss att få möta så bra motstånd direkt och vinna. Det är min grej är att göra poäng och mål framåt. Jag ska köra mitt race och nu råkade det vara jag som gjorde dem – det var lite turligt.

Förbundskapten Fredrik Holmgren trodde det var en lättad Albin Sjögren vi skulle få prata med?
- Det är klart det är skönt för mot Helsingborg missade jag en del lägen. Det var lite knackigt. Nu har jag kommit in i det med två baljor direkt – det är bra. Klart jag hade velat göra ännu fler mål. Jag hade två, tre lägen till och man vill göra hur många mål som helst – men det går inte.

Du blev matchens svenska lirare, ett korrekt beslut?
- Nja, vet inte. Själv tyckte jag att jag gjorde två mål och så var det inte så mycket mer. Någon passning till kanske men jag tycker någon av backarna borde fått det för de var väldigt bra defensivt. Jag skulle tagit Adam Persson, han jobbade stenhårt och täckte mycket skott. Det är inte så många som ser defensiven utan det är ofta offensiven som belönas.

Vad hände när ni höll på att tappa segern på slutet?
- Vi blev lite för bekväma, allt flöt på och det kändes lugnt. Men man måste jobba hårt i 60 minuter annars gör de mål och det är svårt att komma upp på tårna igen när man väl tappat.

Viktigt att vinna till slut?
- Det var otroligt viktigt. Det här var antagligen gruppfinalen och vi vill vinna gruppen och slippa möta Finland i semifinal eftersom de antagligen vinner sin grupp. Man vill få en skön start och inte en förlust i baken och behöva jobba sig uppåt.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>