2011-06-07 15:00

Rekrytering av ny U19-förbundskapten

Svenska Innebandyförbundet har beslutat att inte förlänga avtalet med Jan Gustafsson som förbundskapten för U19-herrarna.

– Det är ett beslut som successivt vuxit fram, då vi inom ramen för den kraftsamling svensk innebandy genomfört har identifierat nya behov och utmaningar under den kommande fyraårsperioden, berättar Magnus Nilsson i förbundsstyrelsen, och utvecklar detta vidare:

– U19-landslaget har haft en central roll i kontakten mot distriktslagsverksamheten. I och med införandet av det nya gymnasiesystemet ser vi samspelet mellan landslagsorganisationen och Riksinnebandygymnasiet samt NIU-skolorna som ett högt prioriterat utvecklingsområde de närmaste åren.
 


Förbundskaptensavtalet mellan SIBF och Jan Gustafsson
förlängs inte. Foto: Bildbyrån.Lars-Gunnar Tjärnquist, förbundsordförande, om Jan Gustafssons arbete:

– Janne har med stor framgång lett U19-landslaget över tre VM-turneringar, och funnits med i organisationen kring laget sedan hösten 2001. Hans engagemang och professionalism har stark bidragit till svensk innebandys framgångar, såväl på junior- som på seniornivå.

Svenska Innebandyförbundet tackar Jan Gustafsson för hans stora insatser för svensk innebandy i allmänhet, och landslagsorganisationen i synnerhet, och inleder nu rekryteringen av nya organisationen kring U19-landslaget.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>