2013-05-08 18:00

Måns Parsjö-Tegnér siktar på guld-dubbel

Först SM-guld för en knapp månad sedan. Nu jagar Falunkeepern Måns Parsjö-Tegnér en ny guldmedalj i VM i Hamburg. Det började bra med seger och stabilt spel mot Schweiz.

Sverige såg ut att gå mot en klar seger med full kontroll med tio minuter kvar. Men 4-1 blev till 4-3 och flera heta schweiziska chanser.

- Vi hade kontroll hela matchen men med tio kvar skapade de plötsligt hur mycket som helst. De fick energi när de stänkte dit 3-4 direkt efter tvåan och då hamnar man nästan alltid där. Vi hade lite tur på slutet men över hela matchen kontrollerade vi det här, säger Måns Parsjö-Tegnér och fortsätter:

- Skönt att vinna första matchen mot gruppens på pappret starkaste motstånd. Alla i laget har varit med i något stort sammanhang och spelat finalspel. Det finns en oerhörd bredd, alla kan hantera pressen och alla kan avgöra.

Vad har lagledningen sagt om målvaktsposten?
- De har sagt att jag är förstemålvakt och har förtroendet. Det är alltid skönt för då vågar man spela ut. Man får inte bli bekväm för då kan man ju spela dåligt och tappa sin plats men jag är hungrig på guld – jag vill ha ett till.


En av flera viktiga räddningar av Måns Parsjö-Tegnér mot Schweiz.


Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>