2014-08-26 11:44

Inför säsongen: U19 herr

Innebandy.se har snackat med U19-herrarnas förbundskapten Fredrik Holmgren som ger sin syn på säsongen som kommer.

Hur ser planeringen ut inför säsongen 14/15?
- Till att börja med har vi lägret på Bosön i september. Där hoppas vi att vi hittar en bra stomme att bygga vidare på inför EFT i oktober. Därefter väntar Finnkampen i februari där vi får ytterligare två matcher inför VM som givetvis är den stora höjdpunkten.

Jobbar ni annorlunda nu när ni har ett VM framför er?
- Det är ett stort år eftersom det är VM-år och dessutom på hemmaplan. För mig är det också det sista året på mitt kontrakt så det här har man laddat för. Vi gjorde om en del i lagledningen under förra säsongen, där den stora förändringen var att Johannes Gustafsson kom in. Med all sin erfarenhet av att ha spelat på högsta nivå och vunnit det mesta, besitter han en kunskap om hur man hanterar situationer som killarna kommer ställas inför. Han kommer jobba mycket med individuell coachning. Övriga ledarstaben är intakt. Något annat som vi jobbat med under flera säsonger nu är att skicka med specifika träningspunkter för spelarna. Det kunde förra året till exempel vara för en forward att gå in på kassen för att skymma eller ta retur, vilket är en viktig del för vårt anfallsspel och något som många unga killar är ovana vid. Eller för en back att ta fler avslut från distans.

Hur kommer ni jobba med den fortsatta scoutingen?
- Vi är utspridda över hela landet så vi ska ha täckning men det är svårt att se alla. Den avgörande faktorn för att lyckas är att få ihop gruppen och dess roller. Därför kommer vi tänka en gång extra innan vi testar nytt nära inpå VM. Men allt detta beror givetvis på hur det sett ut under Bosön och EFT och om vi hittat rätt där eller inte. Om inte så kommer vi att testa nytt tills vi är nöjda.

Författare: Johanna Gratjova


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>