2016-02-09 06:30

”Kotten” fick bra svar i Finnkampen


Foto: Éric Moreau

Under helgen spelade U19-damerna Finnkampen. 5-5 i första följdes upp med seger 4-1 i den andra matchen. Förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson tycker att det ser bättre och bättre ut.

- Vi visste att det skulle bli tufft att spela Finnkampen på finsk mark. Det har vi känt av förut, det var likadant inför förra VM-turneringen. Det är alltid prestige i de här matcherna. Nu hade de också med sina toppspelare.

Finland som med största sannolikhet är det största hotet i jakten på guldet, pressade Sverige rejält. Men Sverige lyckades neutralisera de spetsspelare som Finland sitter inne på.

- Försvarsspelet sitter bättre och bättre och det är det vi har jobbat med i första hand nu. Anfallsspelet får vi jobba vidare med under VM-lägret.

I söndagens match debuterade Lovisa Hedin. Hon utsågs till matchens lirare och får idel lovord från förbundskaptenen.

- Lovisa är otroligt lugn i kassen och gjorde en fantastisk första landskamp. Hon styrde och ställde, satt rätt i positionerna och verkade inte ett dugg nervös. Det var roligt för henne att hon fick en så bra debut.

”Kotten” tycker att hon fick bra svar under helgen, inte minst från de som gjorde sina första matcher i landslaget.

- Man måste ha i åtanke att det är jättetufft att komma in såhär. De vet att det är här och nu som gäller. Så kommer det ju vara på VM också. Men det är ganska jobbigt för U19-spelarna för de har inte så många chanser att visa upp sig.

Arbetet fortsätter nu för ”Kotten” och övriga i ledarstaben. I april tar de ut en 30-mannatrupp och kort därefter den slutliga VM-truppen.

- Det återstår en del scouting fortfarande men vi har inga fler landskamper. Vi får titta på dem på hemmaplan och hoppas att alla håller sig hela och friska så får vi en slagkraftig trupp till VM i Kanada. Vi ska nog få ihop det!


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>