2015-11-06 14:45

Nilsson: ”Kul att visa upp sig för den svenska publiken”


Kim Nilsson saknar den svenska publiken. Foto: Per Wiklund


Idag spelar herrarna den första matchen i Euro Floorball Tour. Turneringen går i Brno och i öppningsmatchen, som sänds i TV4 sport, ställs man mot värdlandet.

- Det kommer bli tufft eftersom vi spelar just i Tjeckien. De kommer få en medvind med sig. Så är det väl med alla lag i och för sig men just Tjeckien är kända för det, säger Kim Nilsson.

Senaste mötet lagen emellan slutade med en svensk 7-3-seger. Och trots att Nilsson varnar för att den tjeckiska hemmaplansfördelen kan innebära en jämnare tillställning, har han klart för sig vad som krävs för svensk seger.
- Spelar vi vårt spel och alla killar som brukar producera faktiskt gör det, kommer vi vinna enkelt. Ger vi dem minsta lilla kommer det bli en tuff match. Det gäller att vara på tårna från början.

För herrarnas del är det mer än ett år kvar till nästa VM. Därmed finns det större utrymme för att prova på nya detaljer i spelet.
- Man spelar ju alltid för det VM som kommer. Så är det. I en turnering som denna vill man testa nya saker och se vart man står mot de tuffaste motståndarena, men målet är självklart VM, säger Nilsson.

Hans Grasshoppers leder för närvarande den schweiziska ligan NLA och själv återfinns han på fjärde plats i poängligan.
- Formen är bra och jag känner att jag fortfarande håller. Det är extra roligt att TV4 kommer sända matchen så man får visa upp sig för den svenska publiken. Det saknar jag. Det var ett tag sedan man spelade hemma nu. Visst trivs jag bra i Schweiz och jag ska försöka vinna ett guld där innan jag kommer hem.

 

Matchen startar 17.45 och sändningarna i TV4 sport/TV4 play premium 17.40.

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>