2015-07-26 06:15

Jönköping bygger upp för nästa kliv

Från att ha dansat kring nedflyttningsstrecket var Jönköpings IK förra säsongen och nosade på slutspelsplats. Nu laddar man inför kommande säsong och fortsätter fokusera på skadeförebyggande träning.

Anrika Jönköpings IK har totalt elva säsonger i högsta serien och går nu mot den femte sedan man senast tog klivet upp. I flera år har laget varit inblandat i bottenstriden men under fjolåret var småländskorna på allvar med och fightades om en slutspelsplats.

Inför den kommande säsongen lämnade Johan Ivarsson tränarposten och in kom Andreas Runnö. Men teamet som leder laget under försäsongen är intakt. Sjukgymnasten Anton Ihrman har fokus på styrkan medan James Hamrin kör konditionspassen med laget.
- Vi har kört fyra gemensamma pass i veckan som bestått av 2-3 pass styrka och 1-2 pass kondition. Vi har också haft ett färgsystem för att tydliggöra vilken nivå träningarna ligger på. Förenklat kan man säga att grön innebär en lugn nivå, gul medel och röd hård. Utöver de gemensamma träningarna ska tjejerna också genomföra ett pass individuellt, säger Hamrin.

Jönköping hade för två år sedan väldiga skadebekymmer. Inte mindre än sex skador ledde till operation. Man insåg då att det var läge att göra en förändring i försäsongsupplägget, vilket ledde till större fokus på förebyggande styrketräning.
- Man måste ändå säga att det gav utslag. Att gå från sex allvarliga skador till noll, det är klart att det är skillnad, så vi har fortsatt och jobbat ännu mer på samma spår. Där är Anton (Ihrman) mycket delaktig och för en dialog med spelarna om hur de ska träna.

Sommarmånaderna är en tydlig uppbyggnadsperiod för Jönköpingstjejerna. Ytterst lite tid har spenderats med klubba och boll.
- Vi har gjort 4-5 innebandypass under hela försäsongen och det har mest varit för att bryta av. Fokus är helt klart på att bygga upp så vi håller i 26 omgångar och helst något efter det också. Men efter att vi kört tester den tredje augusti blir det tre innebandy- och ett fyspass under en treveckorsperiod. Framåt slutet av augusti blir det full fokus på innebandy.

Det här var den 14:e delen i artikelserien om SSL-lagens försäsong.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>