2014-10-15 19:30

Play for Charity – hjälp till i kampen mot ebola

Play for Charity med hashtagen #playforcharity är innebandyinitiativet som ska samla in pengar till kampen mot ebola. Här berättar initiativtagaren Jakob Arvidsson om projektet.


Den 23 maj 2013 skickades 80 000 kronor in till fyra olika välgörenhetsprojekt. Detta efter att kampanjen #playforcharity pågått under en dryg månads tid. Allt från spelare av yppersta världsklass till glada motionärer ställde upp och bidrog.

Nu är det dags igen. Innebandyspelare Jakob Arvidsson, som tillsammans med Johan Flinkfelt är initiativtagare, har som mål att få 1 000 spelare/ledare/funktionärer/föräldrar/övriga att ge 100 kronor var.

Målet för #playforcharity är 100 000 kronor och pengarna ska oavkortat gå till kampen mot ebola.

- Jag hoppas att många tycker att det här är en god idé och att vi tillsammans genom ett relativt litet bidrag kan nå drömgränsen på 100 000 kronor. Pengar som förhoppningsvis räddar många liv. Jag blir rörd av det engagemang som visats upp hittills och hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen, säger Jakob Arvidsson.

Landslagets lagkaptener Johan Samuelsson och Josefina Eiremo är två av många som redan skänkt pengar. I skrivande stund (på kampanjens tredje dag) är drygt 14 300 kronor insamlade.

- När läget ser ut som det gör i världen är vi många som känner att man vill göra något. Detta är ett enkelt sätt att vara med och bidra på, och det skapar en "vi-känsla". Som ensam individ kan man ibland känna hopplöshet kring hur man kan göra goda gärningar, det blir roligare och mer inspirerande när man gör saker tillsammans, fortsätter Jakob Arvidsson.

- Jag tycker det var självklart att vara med och bidraga. Jag har redan sett att några fotbollsspelare från Umeå gått med och kan fler sporter haka på så kan det här bli en jättegrej. Ett jättebra initiativ, säger Josefina Eiremo.

Läs mer hur du bidrar och följ kampanjen på http://playforcharity.blogg.se/Författare: Sebastian Nurmi

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>