2008-09-16 08:04

"Vi ska ta ytterligare ett steg"

Örnsköldsvik höjer ambitionen i damernas elitserie och tränaren Martin Olofsson vill ta ytterligare ett steg. I vår intervju berättar han också om nyförvärvet från Schweiz samt bytet av spelsystem.
 

 Lag:Örnsköldsvik IBK, damer
 Serie:ElitserienÖrnsköldsvik slutade på nionde plats i Elitserien förra säsongen. Man var en poäng efter Dalen som tog den sista slutspelsplatsen.

Spelarstatistik 2007/08
 


Martin Olofsson är huvudansvarig och Tommy Häggström är assisterande tränare för Örnsköldsvik. Martin håller i träningarna och coachar laget, men bollar det mesta med Tommy. Niklas Grön är lagets nye fystränare.

– Niklas är en oerhört duktig fystränare som kommer från skidåkningen. Han har verkligen varit kanon, tycker Martin Olofsson.

 


Från Dietlikon i Schweiz har Örnsköldsvik hämtat centern Violetta Vögeli.

– Violetta har vunnit allt och är en vinnare. Vi ska främst använda henne som spelfördelare, säger Olofsson.

Backen Sofia Hedin ansluter från Tunet, Norge och från RIG Umeå kommer Amanda Nordin. Fyra tjejer hämtas från juniorlaget: Johanna Persson, Stina Lundblad, Sara Ullsten och Anna Selander. Dessutom gör forwarden Maria Hörnsten comeback efter mammaledighet.Jubel i Örnsköldsvik. Får laget jubla hemma i Skyttis på lördag, då man spelas säsongens första match i Elitserien? Foto: Bildbyrån.
 


Elin Magnusson slutar spela, vilket blir ett stort avbräck för Örnsköldsvik. Det gör även Sara Larsson och Ann JonssonMatilda Karlsson byter till konkurrenten Rönnby. Emmy Eriksson går till division 1-laget Sten Sture.


Stina Näktergal är riktigt, riktigt bra och har tränat hårt, Maria Hörnsten har mycket rutin och jag hoppas att Elin Tjärnström och Isabell Larsson fortsätter att ösa in poäng. Givetvis är våra målvakter, Emelie Persson och Gun Mårtensson, viktiga spelare, säger Olofsson.
 


I Örnsköldsvik fortsätter landslagsforwarden Stina Näktergal som lagkapten.

– Stina har stor rutin, hon har varit med om allting och missar aldrig en träning. Hon är en förebild och har koll på alla tjejer i laget, berättar Olofsson.
 – Jag hoppas att Elin Tjärnström och Isabell Larsson kan ta steget upp och på allvar konkurrera om landslagsplatser, säger Olofsson.
 


Örnsköldsvik har tidigare spelat 2-2-1, men övergår nu till ett mer traditionellt innebandyspel.

– Vi ska spela ett mer klassiskt 2-1-2 spel. Laget älskar att testa nya saker så jag hoppas att det kommer att fungera bra, tror Olofsson.
 


– Laget har utvecklats mycket de senaste åren. För ett par år sedan höll vi oss med en liten marginal kvar i Elitserien och förra säsongen var vi en poäng från en slutspelsplats. Nu ska vi ta ett ytterligare steg och bli ett stabilt slutspelslag och kriga om det som verkligen gäller, anser Olofsson. Örnsköldsvik har på försäsongen mött Dalen (6-3), Iksu (8-7) och Umeå City (5-1).

– Vi är inne i en riktigt tuff träningsperiod och allt går enligt planerna, säger Olofsson.

Örnsköldsvik har därefter förlorat en träningsmatch mot Dalen samt gått till final i Nolia Cup men även där blev det förlust mot Dalen.

Elitseriesäsongen inleds på lördag med hemmamatch mot Engelholm.
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>