2008-09-08 12:30

"Tycker att vi börjar hitta rätt nu"

Nykomlingen Hide-a-lite Mullsjö står inför sin första säsong i SSL. innebandy.se har pratat med tränaren Johan Ivarsson om hur målsättningen om nytt kontrakt ska bli verklighet.
 

 Lag:Hide-a-lite Mullsjö AIS, herrar
 Serie:Svenska SuperliganHide-a-lite Mullsjö vann division 1 södra förra året på 52 poäng, samma poäng som tvåan KFUM Linköping fast med bättre målskillnad. Detta efter en mycket dramatisk slutomgång där Mullsjö vann sista matchen efter sudden mot trean Älvstranden (som också hade chansen att vinna serien). Därmed fick de med sig extrapoängen som krävdes för serieseger och direktavancemang till Superligan.
 
Spelarstatistik 2007/08
 


Johan Ivarsson fortsätter som huvudtränare för laget. Till sin hjälp har han Conny Steenberg och den före detta landslagsspelaren Andreas Hedlund som assisterande tränare.

– Vi kommer att hjälpas åt alla tre tränare med det mesta som rör laget. Ta hand om träningar, planering och liknande kommer i stort sett att göras alla tre tillsammans, säger Johan Ivarsson.


   
Mullsjö blir fjärde klubben i högsta serien för tränaren Johan Ivarsson. Tidigare har han stått i Jönköpings, Fornuddens och Pixbos bås. Foto: Bildbyrån.

 


Mullsjö har värvat tre nya spelare till truppen. Tränare Johan Ivarsson beskriver dem så här:

Anton Lindkvist (Jönköpings IK): – Bra målvakt med rutin från elitserien. Tillför mycket där bak med sin rutin samtidigt som konkurrensen hårdnar mellan målvakterna vilket är bra.
Viktor Andersson (Hagaboda IK, division 5): – Tillför också mycket rutin och är en riktig vinnarskalle. Har tidigare spelat i både Jönköping och i Basel Magic, Schweiz.
Richard Fernström (KAIS Mora): En poängmaskin. – En spelartyp som vi inte riktigt haft innan i truppen. Stor, tung och målfarlig forward.

– Sedan har vi även plockat upp Niklas Järläng (målvakt), Emil Strandell (back) och Jimmie Pettersson (back) från juniorlaget och in i A-truppen. De är framtidsspelare allihop som mest är med för att skolas in och lära sig. Jimmie Pettersson var med några matcher redan förra året. Han är en kvick spelare som är bra med boll som har imponerat stort hittills, säger Johan Ivarsson.
 


Den mest uppseendeväckande förlusten är förre landslagsspelaren Andreas Hedlund som slutat och istället blivit assisterande tränare för laget.
 
Övriga förluster är: Dennis Sulander (Östra SK Jönköping), Johan Kihlbom (Östra SK Jönköping), Nils Falk (Skövde IBF), David Stjernberg (slutar), Carl-Oskar Sandén (Malmö FC) och Per Jona Davidsson (Gnosjö IBK).
 – Jag tror att målvakterna kommer att bli våra nyckelspelare. Får de en bra start och därmed självförtroende så tror jag att de kommer att kunna vinna mycket åt oss, säger Johan Ivarsson.
 


Den mycket rutinerade före detta Jönköpingsspelaren Niklas Grek bestämde sig efter mycket om och men och bland annat en namninsamling i Mullsjö för att fortsätta med elitsatsningen. Han fortsätter därmed också som lagkapten för laget.
 
– Det var mycket viktigt för oss att han beslutade sig för att fortsätta. Han har mycket rutin och erfarenhet och alla spelare ser upp till honom. Han är en naturlig ledare både på och utanför plan och därför ett naturligt val som lagkapten, säger tränare Ivarsson. – Det får vi väl hoppas att det blir alla i laget, haha. Nej men jag tror att två av våra yngre spelare kan få ett genombrott, Rickard Hessmer och Jimmie Pettersson, de är födda 1990 respektive 1991, säger Ivarsson.
 


– Vi kommer fortsätta på den spelidé vi byggt upp nu under några år. Tidigare år har vi kunnat ha mycket boll och spela mycket anfallsspel. Det räknar jag kanske inte med att vi kan göra lika mycket i år, vi måste nog inrikta oss på lite mer försvarsspel i år.

– Men vi ska ändå inte gå ner och försöka spela något sorts ”igelkottförsvar” utan försöka spela så mycket offensivt vi kan och försöka vinna och ha mycket boll, säger Johan Ivarsson. 
 


– Vi har inte diskuterat igenom det fullt ut tillsammans än, vi skall göra det i veckan. Men målsättningen i första hand måste väl vara att säkra ett nytt kontrakt. Jag tror inte på att göra som Färjestaden gjorde förra året och börja snacka slutspel och medaljer direkt, det ser man ju bara hur det gick för dem, säger Ivarsson. – Vi började vår försäsong redan i mitten av april. Under försäsongsträningen har vi kört mycket matchträning blandat med löpning. Vi har gjort ungefär som vi brukat och har gjort tidigare år. Vi kanske har lagt om lite i upplägget men inte ökat träningsdosen eller något liknande, säger Johan Ivarsson.

– Jag tycker att det har sett bra ut under hela försäsongen. Resultaten i träningsmatcherna har kanske inte varit jättebra men vi har lärt oss mycket under de matcherna. Dessutom har vi experimenterat med en hel del nytt under de matcherna och jag tycker att vi börjat hitta rätt nu. Det gäller att vara noggrann med detaljer när man spelar i Superligan annars straffar det sig direkt där, fortsätter Ivarsson.

Hide-a-lite Mullsjö inleder SSL hemma mot Caperio/Täby den 17 september. Eftersom Mullsjös gamla hall inte uppfyller de kriterierna som krävs för att godkännas som SSL-arena så kommer de under hösten att spela sina hemmamatcher i Jönköpings Idrottshus. Detta fram tills i januari då den nybyggda idrottshallen i Mullsjö skall vara klar för invigning.

– Jag tycker inte att det är någon direkt nackdel att spela i Idrottshuset i Jönköping. Det är bara att gilla läget och A-hallen är en bra hall där många av spelarna känner sig hemma efter att ha spelat där med Jönköping. Men det skall givetvis bli skönt med en egen fin hall efter nyår, säger Johan Ivarsson om Mullsjös hallproblem.Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>