2008-09-23 22:38

Tre poäng i debutmatchen

Hon är bara 18 år. Ett superlöfte som spås en lysande innebandyframtid. Ranja Varli presenterade sig direkt i elitseriedebuten. Tre poäng blev Ranjas facit när hennes Huddinge tog sina första elitseriepoäng genom att besegra Dalen i söndags.


Förra säsongen debuterade Ranja Varli i U19-landslaget. Nu har hon spelat sin första match i Elitserien. Foto: Bildbyrån.


 
– Det var riktigt skönt att vinna i premiären! Många i laget var nervösa och vi kan bättre än vad vi visade upp. Dalen var bra även om jag innan trodde att de var bättre. Kanske blev de överraskade av vår fullplanspress eller så underskattade de oss. Det gör nog många lag i Elitserien, funderar Ranja Varli.

Är du nöjd med din egen insats?
– Jag är väl rätt nöjd även om jag vet att jag kan bättre. Det var skönt att få assistera till vårt första mål och att få avgöra med 4-3 målet. Jag slarvade lite offensivt och borde nog ha skjutit själv i vissa lägen istället för att passa. Jag spelar med Åsa Tjusberg och Anna Wiman vilket fungerar mycket bra. Vår kedja borde ta mer avslut, men det är något som jag hoppas kommer framöver, säger Ranja.

Är det stor skillnad i spelet i division 1 mot Elitserien?
– Ja, framför allt bolltempot och det fysiska spelet. Jag tycker att det är kul att spela i den högsta serien och det är väl dit de flesta som spelar siktar, tror Ranja.

Vilket lag är jobbigast att möta, det lag som du har mest respekt för?
– Det är Balrog eller Iksu. Bägge lagen spelar som ett lag, är fysiska och är förväntade topplag, säger Ranja.

Vilka lag bör Huddinge ha bakom sig i tabellen?
– Karlstad, Västerås och Örnsköldsvik. Kanske Kais Mora och Täby också, anser Ranja.

Vilket lag vinner SM-guld?
– Det gör Iksu eller Rönnby för bägge lagen känns starka och mycket bra. Inte blir det Balrog i alla fall, för de har för tunn trupp, tycker Ranja.

Du kunde ha spelat i Elitserien tidigare. Varför har du tackat nej till andra klubbar?
– Balrog har hört av sig förut, men de spelar nästan alltid på två femmor och då kanske jag får för lite speltid, säger Ranja.

Vad har Huddinge som andra klubbar inte har?
– Organisationen är bra, tränarna Rickard Gustafsson och Nina Klasson utvecklar mig och jag får mycket speltid. Vi åkte till Karlstad och hade teambuilding, så vår laganda är i topp, konstaterar Ranja.

Du har spelat i U19-landslaget. Hur var det?
– Jättekul! Jag har fått bättre självförtroende, man syns mer och man får spela med de bästa spelarna i Sverige, säger Ranja.

Som lag siktar Huddinge på slutspel. Vilken är din personliga målsättning?
– Jag vill utveckla allt i mitt spel, men framför allt styrka och fysik. Sedan hoppas jag att få så mycket speltid som möjligt, säger Ranja.

Hur bra kan du bli?
– Jag hoppas att jag kan spela i A-landslaget en dag. Det blir när förbundskapten Jan-Erik Vaara inser hur bra jag är, skrattar Ranja.

Har du någon förebild?
– Det är Hermine Dahlerus i Balrog. Hon är mycket duktig, teknisk, bra spelförståelse och bra på det mesta, tycker Ranja.

Vad gör du när du inte spelar innebandy?
– Jag läser idrott och hälsa på gymnasiet och spelar fotboll i ett division 3-lag, säger Ranja.

I helgen möter ni tippade topplaget Rönnby. Hur ska ni vinna över dem?
– Rönnby är starka, men vi ska jobba som ett lag. Vi ska inte tänka så mycket  på motståndet, utan vi ska våga och köra vårt eget race, avslutar Ranja Varli.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>