2008-09-04 19:38

Största distriktet är med

På torsdagseftermiddagen lanserade Stockholms Innebandyförbund sin nya webbplats. Den ingår i innebandyns gemensamma webbsystem och därmed är nu 20 av 22 distriktsförbund anslutna.

Stockholm är landets överlägset största innebandydistrikt men ungefär en sjättedel av landets alla licensierade spelare.

Systemet där Svenska Innebandyförbundet och nu 20 av 22 distriktsförbund sköter sina webbplatser hanteras med verktyget EPiServer som är ett av de mest etablerade verktygen på området.

Stockholms Innebandyförbunds kanslichef Göran Berg ser stora fördelar och ökad effektivitet i bytet av plattform:

– Den nya webbplatsens dynamiska sidor kommer inledningsvis bara att bli cirka tio procent jämfört med den gamla, som innehöll cirka 2500 statiska sidor som sköttes av en person på kansliet.


Stockholms Innebandyföbund står för en sjättedel av landets licensierade innebandyspelare. På torsdagen lanserade man sin nya webbplats. Foto: Bildbyrån.


Under den första säsongen kommer största delen av tävlingsverksamheten inte att administreras i IDA, Innebandyns Dagliga Administrationssystem.

Ett annat distrikt som inledde med att bara köra webbdelen var Göteborg men från och med den här säsongen ligger alla Göteborgs serier i IDA.

Adressen till webbplatsen kommer även fortsättningsvis att vara www.stockholminnebandy.nu (men under det första dygnet är det inte säkert att ändringen slår igenom för alla besökare).

Till StIBF:s nya webbplats


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>