2008-09-04 15:27

Storbildsskärm på Warbergs matcher

Warberg meddelar att man i säsongens hemmamatcher i SSL kommer att kunna visa repriser på en storbildsskärm i Sparbankshallen.

Varberg Event som äger Sparbankshallen har köpt in en storbildsskärm. Tack vare detta kommer Warberg IC nu att bland annat kunna visa repriser direkt på en storbildsskärm vid sina hemmamatcher. Bildskärmen är nästan sex meter bred och fyra meter hög.

– Med den här skärmen hamnar vi i det främsta ledet av Sveriges arrangemangshallar. Det är en investering på tre miljoner som vi gjort med hjälp av Varbergs Sparbanksstiftelse. Själva bildskärmen har givetvis kostat mest men vi har även uppgraderat våra ljud- och ljussystem rejält i samband med detta, säger Varberg Events vd Jochum Bernéus.


I fortsättningen får publiken i Sparbankshallen även en storbildsskärm att hålla koll på. Foto: Bildbyrån.


– Vi har märkt att hallen varit välbesökt och många Varbergare har upplevt många trevliga stunder i hallen. Då gäller det inte bara innebandy utan även mässor, konserter och annan underhållning. Det känns därför rätt för oss att fortsätta satsa på att utveckla hallen, säger Per Nilsson från Varbergs Sparbankstiftelse.

I en match i förra årets slutspel testade Warberg ett liknande system med storbildskärm. Det var lyckat och en av anledningarna till att den permanenta storbildsskärmen nu blir verklighet.

För Warberg IC:s del betyder detta mycket och man har inom föreningen jobbat hårt för att kunna få tillgång till en storbildskärm.

– Detta betyder oerhört mycket för våra arrangemang! Vi kan nu leverera repriser vid varje match, det är det inte många som kan skryta med. Det är också en framtida intäktsmöjlighet, en storbildsskärm är ett utmärkt ställe för nya inkomstmöjligheter. Det är även ett bra ställe att hålla olika presentationer på och visa gamla härliga innebandymål, säger Niclas Wilhelmsson, marknadsansvarig i Warberg IC.


Fakta om skärmen


Antal ljusdioder: 691 200 stycken.
Storlek: 5760mm (L) x 4000mm (H) = 23.04m2
Betraktningsavstånd: 10 m - 150 m
Livstid: 100 000 timmar (över 11 år driftstid)
Strömförbrukningen: 433W/m2 (10kW totalt) då är det full ljustyrka.
 


 

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>