2008-09-06 07:30

"Sandra är mycket viktig för oss"

Förra säsongen gick Kais Mora till slutspel som nykomling. Den här säsongen är målet att vara bland de fyra främsta i grundserien. En nyckelspelare för att det ska lyckas är målvakten Sandra Fredriksson.
 

 Lag:Kais Mora IF, damer
 Serie:ElitserienKais Mora blev sexa i grundserien och fick möta storfavoriten Balrog i kvartsfinalen. Kais lyckades vinna sin hemmamatch men det var Balrog som gick till semi efter 2-1 i matcher.

Spelarstatistik 2007/08
 


Michael Holback och Roger Jonsson fortsätter med delat ansvar. Roger har något mer ansvar för målvaktsträningen och Michael sköter oftast träningarna.

– Den som har bäst idéer får genom dem, konstaterar Michael Holback.

Göran Lindén tar hand om lagets mentala träning och Nisse Wallin är materialförvaltare.

 


Amanda Larsson har hämtats från Berg och tre juniorer som spelade ytterst sporadiskt förra säsongen har också fått plats i A-truppen. Det är Petra Hansson, Ingela Hansson och Michelle Rydin.
 


Rutinerade Maria Erlandsson och Josefin Bossel-Eriksson slutar spela. Maria Boänges skadade sin rygg i vårens slutspel och har ännu inte kunnat träna vilket gör att hennes medverkan är högst osäker.
 


Målvakten Sandra Fredriksson är mycket viktig för sitt lag Kais Mora.
Foto: Bildbyrån.

 – Vår landslagsmålvakt Sandra Fredriksson är ensam på sin post på planen och är förstås mycket viktig för oss. Vi är ett jämnt lag och kollektivet måste fungera, tycker Michael Holback.
 


Kais Mora har valt Lina Arvidsson och Lina Hansson till lagkaptener, för att de bägge är föredömen både på och utanför planen. – Jag tror att snabba och placeringssäkra backen Martina Löf, som är född 1989, tar ett steg till i sin utveckling. Hon utvecklas varje år och har inte spelat på denna nivå särskilt länge, berättar Holback.
 


– Vi ska spela offensivt med fart och finess. Vi ska inte vara ett lag som stannar vid mittlinjen och låter motståndarna ha boll. Vi ska ha många platsbyten vilket gör att vår uppställning är svår att benämna, men det blir 2-1-2 när vi tekar i alla fall, säger Holback.
 


– Kais Mora är ett ungt lag och det är bara andra säsongen i Elitserien för oss, så mycket handlar om att förbättra detaljer från förra säsongen. Vår uttalade målsättning är att sluta bland de fyra topplagen i grundserien för att kunna välja motståndare, säger Holback. Kais Mora har hittills matchat sparsamt och mött Sala Silverstaden (8-3) samt Sten Sture (4-2). Laget spelar Kallsta Open nu i helgen och ska sedan även möta Falun i en träningsmatch. Man har tränat sex pass i veckan från i slutet av maj utan uppehåll.
 
– Vårt offensiva spel kräver bra kondition vilket spelarna är medvetna om. Därför har det inte varit svårt att motivera dem att träna hela sommaren, tycker Michael Holback.


Kais Mora inleder med bortamatch mot Rönnby den 21 september.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>