2008-09-09 14:50

SSL-tränarna: "Warberg vinner igen"

På lördag startar SSL. Som vanligt har vi samlat in alla tränarnas tips före seriestart. Inte helt oväntat är det regerande mästarlaget Warberg som får bära det största favoritskapet. Dessutom menar tränarna att nykomlingen Hide-a-lite Mullsjö kommer sist.

Som vanligt inför seriestart har samtliga SSL-lags tränare tippa serien. Vi har därefter räknat samman dessa tips och fått fram hur grundseriens sluttabell kommer att se ut.


Säsongen 2007/08 blev Warberg obestridliga SM-vinnare. Lyckas man upprepa bedriften? Foto: Bildbyrån.Ett tungt favoritskap i SSL vilar på Warberg som förra säsongen bara förlorade en av 22 matcher i grundserien och därefter gick obesegrade genom slutspelet.

Av fjorton tränare är det inte mindre än elva som tror att Warberg vinner grundserien. Till seriens övre skikt räknas också AIK, Storvreta och Caperio/Täby.

– Egentligen tror jag inte att vi tycker att det är något problem, säger Warbergs tränare Isac Carlsson apropå det stora favoritskapet.

– Vi var ju tippade tvåa inför förra säsongen men sedan när vi vann match efter match i serien fick vi ett större och större favoritskap på oss. Och det lyckades vi ju hantera.

Att Warberg vinner i lika överlägsen stil den här säsongen är dock något som Carlsson tror är snudd på omöjligt.

– Förra säsongen var optimal för oss. Den här säsongen kommer det att slita mer på spelarna under hösten med både EuroFloorball Cup och VM.

Det är mycket jämnt kring slutspelsstrecket mellan FC Helsingborg och Balrog B/S som har fått i stort sett samma summa. FCH tar den sista slutspelsplatsen på målfoto.

SSL har den här säsongen tre nykomlingar. Av dessa sätter tränarna mest tilltro till Umeå City som tippas på elfte plats, tätt före Järfälla. I botten återfinns Västerås på kvalplats och Hide-a-lite Mullsjö på jumboplatsen som innebär direkt nedflyttning till division 1.

Detta alltså när tränarna får säga sitt. Hur det går i verkligheten återstår att se. Den första av de 26 omgångarna i grundserien inleds med matchen Umeå City-Pixbo Wallenstam på lördag.

 

  
Sluttabellen i Svenska Superligan 2008/09
enligt tränarnas tips:

1. Warberg
2. AIK
3. Storvreta
4. Caperio/Täby
5. Pixbo Wallenstam
6. Dalen
7. Falun
8. Helsingborg
- - - - - - - - - - - - - - - -
9. Balrog B/S
10. Jönköping
11. Umeå City
12. Järfälla
- - - - - - - - - - - - - - - -
13. Västerås
----------------------------
14. Hide-a-lite Mullsjö


 

 

Vi har även bett tränarna att tippa vilka lag som möts i SM-finalen i Globen den 18 april. Här pekar de flesta tipsen mot att det blir Warberg-AIK med Caperio/Täby som outsider.

Så här föll tipsen om finalplatserna:
Warberg  13
AIK  8
Caperio/Täby  4
Storvreta  2
Dalen  1


 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noterat i övrigt:
Balrog och Warberg har de två senaste säsongerna överträffat tipset. Balrog kan överträffa tipset igen ( men Warberg kan förstås inte överträffa vinnartipset…).

Dalen och Jönköping har de två senaste säsongerna däremot kommit sämre än den tippade placeringen.

Pixbo prickar ofta in tipsets placering; 2004/05 kom man sjua, 2006/07 vann man och förra säsongen kom man på fjärde plats – precis som tränarna hade förutspått före säsongen.

Falun har stått för två positiva överraskningar. 2004/05 var man nykomling och tippad att komma sist men tog i stället en nionde plats. Förra säsongen var man tippade att komma elva men kom på femte plats.
 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>