2008-09-08 12:27

Reviderad Norge-trupp

I slutet av förra veckan fick det norska herrlandslaget en ny ledning. Nu har den nye förbundskaptenen Johnny Petersen presenterat en reviderad trupp till lägret den kommande helgen. Truppen innehåller sex spelare från svenska klubbar.

Det blev inte riktigt som planerat för de norska herrarna. Först var man anmälda till en turnering i Polen men efter urdragna lag ställdes turneringen in och det blev i stället ett träningsläger på hemmaplan. Därefter kom det norska förbundets beslut i torsdags om att man ansåg det nödvändigt att byta förbundskapten. Svenske Mattias Ringwall fick därmed lämna sitt uppdrag.


På måndagen presenterade nye norske förbundskaptenen Johnny Petersen sin första landskagstrupp. Foto: Klas Pettersson.

 
I den nya truppen till helgens läger finns det dock gott om Sverige-bekantingar bland spelarna. Närmare bestämt handlar det om Växjös målvakt Johan Svärd och backarna Erik Viggo Nielsen (Örnsköldsvik) och Thomas Rognlien (Järfälla). Vidare är det Visbys nye center Michael Aas, Dalens forward Lars Erik Torp och Karlstads forward Steffen Løvlund.

Högaktuell för det norska landslaget får även Dalens Ketil Kronberg anses vara liksom Umeå City-spelarna Tomas Straete och Ole Mossin Jensen. Dessa är dock upptagna av SSL-premiär i helgen.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>