2008-09-18 07:10

Nykomling som siktar på slutspel

När Elitserien drar igång på allvar i helgen finns det en nykomling som siktar på SM-slutspel. Vi har pratat med Rickard Gustafsson som är tränare i Huddinge.
 

 Lag:Huddinge IK, damer
 Serie:ElitserienHuddinge IK vann division 1 östra och gick sedan upp till Elitserien efter vinst i Play Off 1. Man klarade sig obesegrade igenom dessa 20 matcher.

Spelarstatistik 2007/08
 


Huvudtränare Rickard Gustafsson gör sin andra säsong i båset och vid sin sida har han den tidigare landslagsbacken Nina Klasson.

– Jag planerar träningarna och coachar, medan Nina håller i träningarna och är bollplank, berättar Rickard Gustafsson.

I ledarstaben ingår också målvaktstränaren Fredrik Carlson, sjukgymnasten Christine Ahlberg, materialförvaltaren Gisela Lindoff och lagledaren Annelie Fridén

 


Tidigare landslagsspelaren Therése Ordell vänder hemåt efter en sejour i schweiziska Rychenberg och är Huddinges namnkunnigaste nyförvärv. Från Schweiz ansluter också Aurelia Pescador, men hon har spelat i Dietlikon. Frida Bäckrud är yngre syster till Faluns Malin Dalbjer (tidigare Bäckrud) och kommer närmast från Storvreta. Talangen Anna Wiman är hämtad från RIG Umeå, Johanna Svantesson från Orminge, tidigare Falun- och Balrogspelaren Linda Larsson återvänder till Elitserien efter spel i AIK. Linda Englund och Linnea Svelander kommer båda från Järfälla.
 


Lisa Sandberg (slutat), Lina Käck (oklart), Cyndia Lam (Farsta) och Annie Fahlström (Tyresö).Katta Ekstrand gör mål på alla möjliga och omöjliga lägen, Tess Ordell kommer att bidra med mycket kunskap och ett lugn, målvakten Emelie Frisk är vår oerhört viktiga sista utpost, anser Gustafsson.
 


Huddinge har utsett Anna Sölveskog till lagkapten.

– Anna har alla ledaregenskaper en kapten ska ha och får med sig laget när det behövs, berömmer Gustafsson.
 Forwarden Ranja Varli är född 1990 och redan ett relativt känt namn, trots hennes avsaknad av spel i Elitserien.

– Ranja kommer att få känna på Elitseriens tuffhet vilket gör att hon utvecklas ännu mer. Vi hoppas att hon tar ytterligare ett kliv framåt, säger Gustafsson. 
 


– Vi ska spela grunduppställningen 2-1-2 med hög press. Huddinge ska spela en offensiv och rolig innebandy. Det är inte många nykomlingar som vågar visa att de är duktiga, utan backar hem och försvarar sig, tycker Gustafsson.
 


Huddinge satsar högt som nykomling.

– Vi ska bli sämst åtta i serien och därmed spela slutspel. De flesta i vår trupp har provat på elitseriespel tidigare och vi har en mix av unga hungriga spelare blandat med rutinerade spelare i en jämn trupp där alla har chansen att få spela, säger Gustafsson.
 Huddinge har på försäsongen mött Balrog (2-2), Lockerud (3-3), Årsta (8-1) och Sala (12-1). I helgen spelade laget Kallsta  Open och förlorade sin semifinal mot Kais Mora på straffar.

– Vi har kört 4-6 pass i veckan sedan i maj och spelarna har fått vara skadefria hittills. Allt går enligt planerna och vi är givetvis nöjda, avslutar Rickard Gustafsson.

Huddinge inleder med hemmamatch mot Dalen på söndag.
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>