2008-09-09 00:04

Nyförvärvet Koller ger trygghet

Förra säsongen släppte Engelholm in flest mål i damernas elitserie och kom trea från slutet. Med bättre fysik och nya målvakten från Schweiz, Andreia Koller, siktar skånskorna nu på att bli ett etablerat elitserielag.
 

 Lag:FBC Engelholm, damer
 Serie:ElitserienEngelholm slutade på tolfte plats i Elitserien.

Spelarstatistik 2007/08
 


Christian Hägerström är huvudtränare för Engelholm och vid sin sida har han tidigare spelaren Sara Bergström.

– Vi delar på allt och kompletterar varandra mycket bra. Sara är guld värd för mig, säger Christian Hägerström.

Till staben hör också koordinatorn Max Nilsson, fystränaren Stefan Sandlund och Frida Edelsvärd-Sneitz, ett nyförvärv som slet av korsbandet och under sin rehabtid agerar lagledare för Engelholm.
 


Engelholm har värvat den rutinerade målvakten Andreia Koller från Zug i Schweiz. Annars är övriga nya spelare hämtade från lägre serier utom hemvändaren Caroline Böcker, som har spelat i Balrog de senaste åren.
 
Frida Edelsvärd-Sneitz (Ingelstad), Tove Johansson (Färjestaden), Helen Kullander (Gällared), Johanna Andersson (FC Helsingborg), Edith Johansson (Hammarängen), Anna Gunnarsson (Hässleholm) och Jennifer Esmaili (Skellefteå).
 


Ellinor Nilsson bytte till Pixbo, Jessica Andersson ska spela i Danmark och Juliana Jönsson har slutat att spela.  – Andreia Koller är en otroligt snabb och rörlig målvakt med mycket rutin. Hon ger oss en trygghet i defensiven som vi inte hade förra säsongen, anser Hägerström.Emelie Ohlsson håller rent framför eget mål. Foto: Bildbyrån.
 


Engelholm har valt nygamla Caroline Böcker till lagkapten.
 
– Carro är spelmässigt mycket bra, har rätt inställning och ett stort hjärta i och med att hon väljer att flytta hem för att hjälpa detta lag. Vi har fått många nya spelare och Carro är både ny och gammal eftersom hon har spelat med oss tidigare. Hon vet också vad som krävs för att höja laget. Emelie Ohlsson blir assisterande lagkapten då hon är seriös och lever för innebandyn, säger Hägerström. Christian Hägerström väljer ut nyförvärvet Anna Gunnarsson som den spelare han tror står för säsongens genombrott.
 
– Anna kommer från division 2 och det ska bli ruskigt kul att se henne i Elitserien. Hon är en powerforward som är bra på små ytor och kan utmana.
 


– Vi kör vidare och utvecklar vårt spel. Vi ska våga mer, spelare tuffare, fräckare och modernare. Kreativiteten blir viktig och vi ska inte stå på vår planhalva och vänta, utan ta mer initiativ, säger Hägerström.
 


– Vi ska bli ett etablerat elitserielag och ha större marginal neråt i tabellen. Det blir säkert supertight i år och vi ska plocka fler poäng än förra året genom att minimera våra misstag och ge alla lagen en bra match. Vi genomför ett långsiktigt arbete och vår vision är att spela slutspel inom två-tre år, säger Hägerström. Christian Hägerström är oerhört nöjd med Engelholms nye fystränare Stefan Sandlund. Han har tidigare tränat Iksus damer och Dalens herrar. Engelholm har kört 4-5 gemensamma pass i veckan hela sommaren med start i maj utan uppehåll.
 
– Spelarnas fysiska värden är bättre än någonsin, säger Hägerström.

Engelholm slog ut Täby och pressade Falun i sommarens upplaga av Båstad Outdoor Open.

– Det gav oss en liten fingervisning om hur vi ligger till, även om matcherna endast spelas i 2 x 20 minuter och många lag är där för att teambuilda, anser Hägerström.

När laget besökte Västervik för ett kombinerat teambuildning- och träningsläger mötte man bland annat Jönköping och AIK och vann alla matcher. Vidare ska Engelholm möta Endre, Fröjared, Vänersborg och Kumla i en träningsturnering samt spela några träningsmatcher till.


Engelholm inleder med bortamatch mot Örnsköldsvik den 20 september.


Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>