2008-09-18 07:14

Mästarlaget kliver in i SSL

På torsdagskvällen kliver de regerande svenska mästarna Warberg in i årets upplaga av SSL. Man möter Helsingborg på hemmaplan. innebandy.se har pratat med Warbergs tränare Isac Carlsson som konstaterar att målsättningen som vanligt är hög.
 

 Lag:Warberg IC, herrar
 Serie:Svenska SuperliganUnder förra säsongen förlorade man endast fyra matcher under hela säsongen (varav två efter sudden death) och då är både Europacupen, Ligacupen samt Slutspelet inräknat. Man vann SSL för första gången i klubbens historia och det med hela 17 poängs marginal ner till tvåan Storvreta.
 
I slutspelet slog man i kvartsfinal ut Balrog i tre raka matcher för att sedan i semifinal slå ut Pixbo, också det i tre raka matcher. Finalen vann man efter straffar mot AIK med 5-4.
 
Spelarstatistik 2007/08
 


De två senaste säsongernas tränarpar som förra säsongen också blev utsedda till årets tränare fortsätter. Isac Carlsson som huvudtränare och Anders Forsström som assisterande.
 
– Vi fortsätter vårt samarbete som fungerar jättebra. Vi ser lika på hur innebandy ska spelas och hur träningar och liknande skall läggas upp. Under match och träning har Anders lite mer ansvar på att hålla koll på det offensiva spelet, spelet med boll och även powerplay. Jag har mer ansvar för det defensiva spelet och boxplay. Sedan har jag som huvudansvarig precis som tidigare en del administrativt ansvar också, säger Isac Carlsson.

 


Warberg har inför säsongen valt att fortsätta satsa på att främst värva unga lovande spelare. De nya spelarna i truppen är Simon Nilsson, back, (Färjestaden), Daniel Falk, back, (Karlstad IBF), Christian Kjellman, forward, (Örebro SK), Per Svedin, målvakt, (Granlo BK), Anders Engberg, forward, (Finspång), Oscar Lindengren, forward, (juniorlaget).
 
– Allesammans är kanonkillar och de smälter bra in i truppen. De är också väldigt skickliga och lovande spelare. Vi är jättenöjda med det de har presterat hittills under försäsongen, säger Isac Carlsson om nyförvärven.Warberg är stora favoriter inför säsongen men klarar man det som bara Lockerud (1990-92) och Haninge (1999-2001) har lyckats med tidigare: att vinna tre SM-guld i rad? Foto: Bildbyrån.
 


De som lämnat Warberg IC efter fjolårets guldsäsong är: Tony Eriksson (Alligator Malans, Schweiz) Martin Rudeström (IBK Dalen), Mikael Hage (Warberg IBF), Kristoffer Elisson (Warberg IBF), Christoffer Lindroos (Warberg IBF), Mikael Holmer (slutar), Karl-Johan Karlsson (slutar), Staffan Simonsson (slutar) och Martin Svensson (okänt).

– En stor del av vår framgång de senaste åren har berott på kontinuitet i truppen. Inför årets säsong har det skett lite större förändringar och vi har tappat en del mycket bra och rutinerade spelare. Det blir intressant och se om de nya spelarna kan fylla tomrummet efter dem, säger tränare Carlsson.
 


– Framförallt så får ju landslagsspelarna dra ett tungt lass. Men vi har ändå en bred trupp och det är minst lika viktigt med bredd som med spets, säger Isac Carlsson.
 


Jimmy Persson fortsätter och gör därmed sin tredje säsong som lagkapten.
 
– Han har skött sig exemplariskt som lagkapten de senaste åren och då finns det ingen anledning till att byta. Alla respekterar honom och han är en bra ledare, säger Isac Carlsson om sin lagkapten.
 


– Om man ser till de spelare som varit med tidigare i truppen så tror jag på Mattias Hasselström som fick ett litet genombrott redan i slutspelet förra året. Fortsätter han på samma linje och tar vid där han slutade förra året, vilket jag tror att han kommer att göra, så kommer han nog få sitt riktiga genombrott under den kommande säsongen, säger Isac Carlsson.
 
– Ser man till de nya spelarna så tror jag att alla har chansen men Christian Kjellman kommer nog att kunna bli en ny publikfavorit i Sparbankshallen, fortsätter Carlsson.

 


– Vi kommer fortsätta med att vara ett spelande lag som försöker styra matcherna. Det gäller då att ha ett bra passningsspel och se till att vårda bollen så att man inte slarvar bort den. I försvarsspelet kommer vi försöka sätt press på motståndaren och aktivt försöka störa dem till misstag istället för som så många andra lag bara backa hem och vänta på misstag från motståndaren, säger Isac Carlsson. 
 


– Målsättningen är som vanligt hög. Vi deltar i tre olika mästerskap och siktar högt i alla tre. Sedan är det klart att det kan bli tufft med många matcher och då kanske vi får prioritera lite. Men vi siktar på att gå långt i allt vi ställer upp i, säger Isac Carlsson.– Fokus under försäsongen har som vanligt legat på styrka och kondition. Vi drog igång med träningen igen i början av juni. I slutet av juli gick vi in i hall och började träna innebandy. Vi har spelat sju matcher under försäsongen. I Ligacupen vann vi alla tre matcher vilket jag är nöjd med. I övriga matcher har kanske inte resultatet varit det viktigaste utan vi har gått runt mycket på folk så att alla får chansen att spela in sig i spelsystemet. Överlag tycker jag att det sett bra ut under försäsongen, avslutar Isac Carlsson.

Warberg inleder SSL på hemmaplan mot FC Helsingborg på torsdagskvällen klockan 19.00 i Sparbankshallen i Varberg.Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>