2008-09-29 07:53

Läget i lagen inför tv-matchen

På måndagskvällen klockan 19.00 är det dags för säsongens första direktsända TV-match på TV4 Sport då Helsingborg möter Dalen. innebandy.se har inför matchen kollat upp läget med de båda lagens tränare: Mikael Karlberg och Urban Karlsson.

Dalen har fått en riktigt bra start på SSL med fem av sex möjliga poäng efter två matcher. Detta efter seger mot Järfälla med 4-6 och suddenseger mot Falun med 7-6.

 
Dalens tränare
Urban Karlsson
 

– Vi är absolut nöjda med vår inledning och vi har fått en riktigt bra start på SSL. Nu får vi bara hoppas på att det fortsätter lika bra, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Ni har också lyckats med att vända underlägen i både matcherna. Förra säsongen var det snarare tvärtom då ni ofta istället tappade matcherna på slutet. Vad är skillnaden mot i år?
– Jag vet inte om det är så stor skillnad. I år har vi vunnit de jämna matcherna medan vi förra året förlorade många av dem. Det är små marginaler som avgör och i år har vi haft dem med oss hittills, säger Urban Karlsson.

Ni har också en lång resa i benen med buss 115 mil enkel väg från Umeå. Hur mycket tror du det påverkar er?
– Vi åkte tidigt på söndagsmorgonen och sover på hotell nere i Helsingborg natten till måndag vilket gör att vi får möjlighet till att sova ut ordentligt. Sedan har vi hela dagen på oss att ladda med först lite fri tid och sedan gemensam lunch under matchdagen. Jag kan tänka mig att många av Helsingborgsspelarna ska jobba under dagen medan vi kan lägga all fokus på förberedelser och laddning, så jag tycker nästan att vi har en fördel där, säger Urban Karlsson.


Helsingborg har däremot haft en mycket tuffare inledning av SSL med bara en poäng efter två matcher. Detta efter förlust med 9-4 mot de regerande mästarna Warberg och endast 5-5 mot nykomlingarna Umeå City.

 
Helsingborgs tränare Mikael Karlberg.
 

– Vi är inte nöjda med vår inledning av SSL! Delar av matchen mot Warberg var dock bra och upphämtningen mot Umeå är vi också nöjda med. Men nu hoppas jag att vi kan ta nästa kliv och vinna matchen mot Dalen, säger Mikael Karlberg.

Vad är det då som inte riktigt har fungerat i säsongsinledningen och vad kommer att krävas av er för att vinna matchen mot Dalen?
– Jag tycker inte att man kan säga något exakt efter två matcher av serien. Efter fyra matcher kanske man kan säga något mer generellt om vad som inte fungerat men hittills tycker jag att det har varit lite olika saker beroende på olika perioder i matcherna, säger Mikael Karlberg.

– Mot Dalen som kommer det att bli viktigt med ett bra försvarsspel, det kommer att bli helt avgörande, fortsätter Karlberg om vad som måste fungera i matchen mot Dalen.

Två spelare som dock har börjat bra för Helsingborg är unge centern Linus Nordgren och backen Johan Astbrant. Två spelare som var relativt okända inför säsongen, så här beskriver Mikael Karlberg dem:

– Linus Nordgren är en blivande storcenter. Han är rätt så liten men har ändå byggt upp sig en del på gymmet under försäsongen. Han har mycket känsliga handleder och bra passningsspel.

– Johan Astbrant är en spelskicklig back som dessutom har ett bra skott.

Vad gäller skadeläget i de båda trupperna så är det där relativt jämnt mellan de båda lagen. I Dalen saknas sedan tidigare Daniel Marklund och även Peder Boden har dragit på sig en sträckning i låret och spelar inte. I Helsingborg saknas backarna Peter Persson, som varit sjuk under helgen, och Daniel Hagman. Sedan tidigare är även Marcus Gullstrand uppskriven på skadelistan för skåningarna.

Matchen startar klockan 19.00 och sänds i TV4 Sport.

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>