2008-09-07 09:10

Kohonen blir ny lagkapten i Storvreta

Igår blev det klart att Mika Kohonen tar över lagkaptensbindeln i Storvreta. innebandy.se har pratat med Storvretas tränare Stefan Forsman om kaptensbytet, nyförvärven och förberedelserna inför SSL.
 

 Lag:Storvreta IBK
 Serie:Svenska SuperliganStorvreta hade ett högre målsnitt än tidigare och noterade sin bästa grundserieplacering någonsin (tvåa). I slutspelet åkte man dock ut direkt i kvartsfinalen mot Caperio/Täby.

Spelarstatistik 2007/08
 


Stefan Forsman gör sin tredje säsong som huvudansvarig tränare. Även assisterande tränaren Mikael Holmgren är kvar sedan tidigare.
 
Forsman lägger upp träningarna men det är främst Holmgren som håller dem och han är även ansvarig för lagets fysträning. Under matcherna ansvarar Holmgren för att hålla koll på motståndarna medan Forsman fokuserar på Storvreta.

I staben kring laget ingår även materialförvaltaren Jörgen Karlsson samt nye lagledaren Kent Bäckström.

 


Tre spelare har värvats utifrån. Stefan Forsman beskriver dem så här:
 
Fredrik Lindgren från Åkersberga: – Spelsmart center. I grunden är han värvad på sikt.
Lasse Kjellgren från Åkersberga: – Han bidrar med sin tyngd och är jättenoggrann i sin defensiv.
Christian Isaksen från Gaik Väsby: – Helt oöm. Stor spelförståelse.
 
Det blev aldrig någon sjuttonde utespelare till Storvretas trupp. Men trots att man har en tom plats är Stefan Forsman nöjd med truppens utformning, inte minst då man har möjlighet att lyfta upp spelare från division 2-laget Storvreta Ungdom.
 


Vid slutet av förra säsongen meddelade trotjänaren Johannes Gustafsson att hans karriär var avslutad. Johan Selander var nyförvärv inför förra säsongen men har gått till Årsta. Även för Patrik Nilsson blev det bara en säsong i Storvretatröjan. Han kommer att spela med SB Innebandy i division 2.– Målvakterna är alltid viktiga. Nu när Viktor Klintsten på allvar har börjat konkurrera med vår landslagsmålvakt Mikael Karlsson känns det som att vi har det riktigt bra ställt på målvaktsposten, säger Stefan Forsman och fortsätter:
 
– Sedan betyder naturligtvis Mika Kohonen mycket då det är han som ska dra vår förstafemma.

 


Den här säsongen blir det Mika Kohonen som får bära Storvretas kaptensbindel. Bilden är från Ligacupen, då han fick ta över bindeln från skadade Joel Kanebjörk.Foto: Timo Gustafsson.
 


Förra säsongen var det Joel Kanebjörk som var lagkapten. Nu har lagledningen utsett en ny lagkapten och beslutet meddelades till spelarna igår (lördag). Det blir Mika Kohonen som kommer att vara lagkapten för Storvreta.
 
– Det känns naturligt. Han är ju vår tydliga matchgeneral, säger Stefan Forsman.Gabriel Oredsson slog ju igenom förra säsongen men det ska bli kul att se om han kan följa upp det. Jag tror att Henrik Stenberg kommer att blomma ut ännu mer och under försäsongen har Andreas Samuelsson tagit för sig bra. Det återstår att se om ”Adde” kommer att spela back eller center.
 


Det blir fortsatt 2-1-2-spel för Storvreta som även har fört ner sin spelidé även på U-lagsnivå.
 
– Vi jobbade mycket med högt försvarsspel under förra säsongen och det ska vi bygga vidare på, berättar Forsman.
 


– Vi ska ta oss till slutspel. Väl där ska vi höja oss, säger Forsman och relaterar till föregående säsong, då laget snarare föll igenom i stället för att höja sig.Storvretas försäsong startade den 11 maj. Efter sommaruppehåll träffades man igen den 6 augusti och man har därefter kört relativt hårt med fys i veckorna och träningsmatcher på helgerna.
 
– Det blir ju mer intensivt i år när serien startar tidigare. För vår del blir det åtta träningsmatcher på fem veckor och det har känts lagom för oss, säger Stefan Forsman.
 
Nu i helgen är man i Älmsta på Upplandskusten för att svetsa samman laget. Bland annat står kajakpaddling på programmet. Sedan återstår en match före seriestart, nämligen mot Gävle GIK på onsdag.


Storvreta inleder SSL den 16 september med hemmamatch mot Järfälla.

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>