2008-09-03 19:01

Karlstad hoppas på slutspel

I presentationen av elitserielagen har turen kommit till Karlstad. Laget kom på elfte plats förra säsongen men nu hoppas Värmlands enda elitlag kunna ta en slutspelsplats.
 

 Lag:Karlstad IBF, damer
 Serie:ElitserienKarlstad slutade på elfte plats i Elitserien.

Spelarstatistik 2007/08
 


Patrik Helgesson är ny som huvudansvarig i Karlstad. Det är första gången han tränar ett damlag. Vid sin sida har han tre assisterande tränare; Åke Eriksson, Thomas Eriksson och Lars Dahlström.

Den forna landslagsmålvakten Malena Helmersson är målvaktstränare, Kjell-Åke Johansson är lagledare och Kenneth Svensson tar hand om materialet.
 


Karlstad får in två hemvändare i truppen. Det är Sofia Haglund som återkommer från Pixbo och Moa Wieveg lämnar Falun. Från Skattkärr har Karlstad hämtat fyra spelare Madelene Karlsson, Emma Ramfelt, Ia Kaugesaar och Annika Wallman. Jennie Andersson och Elin Forsberg ansluter från NB 87 och Magdalena Sjelin från Rig Umeå.
 


Moa Vieweg är tillbaka i Karlstad efter en säsong i Falun. Foto: Bildbyrån.
 

 


Fyra spelare lämnar laget: Malena Helmersson, Sofia Nilsson, Annie Persson och Frida Larsson– Moa Wieveg tar tag i mycket och är en pådrivare. Karin Hallberg är viktig både på och utanför planen. Lina Segerblom blev knäskadad förra säsongen men är nu tillbaka och hon ser riktigt bra ut, tycker Patrik Helgesson..
 


– Vi har ännu inte valt lagkapten, säger Helgesson. När Patrik Helgesson får utse spelare som han anser kan höja sig denna säsong, väljer han två nyförvärv från Skattkärr.
 
– Ia Kaugesaar är en träningsvillig och stentuff forward med killerinställning. Hon är alltid ett orosmoment för motståndarna. Annika Wallman skjuter som en häst från alla möjliga och omöjliga lägen och vi kan få stor nytta av hennes spel.
 


– Vi ska spela en traditionell 2-1-2-uppställning men gå rakare på mål och få till snabbare anfall än tidigare, menar Helgesson.
 


– För mig handlar det om att vinna varje match och ta en match i taget. Det ska förhoppningsvis leda till slutspel. Vi ska även sätta upp delmål så småningom, säger Helgesson. 
 Karlstad har tränat mellan fyra och sex dagar i veckan redan från maj månad och kört minst fyra pass per vecka under hela sommaren.

Första träningsmatcherna spelades den gånga helgen. Karlstad åkte till Göteborg och förlorade med 7-0 mot Pixbo Wallenstam IBK men vann med 6-2 mot Pixbo Wallenstam IBF. Till helgen spelar man Kallsta Open på hemmaplan. Därefter åker laget till Mariestad för spel mot Lockerud och Pixbo igen.
  
– Det blir en stor utmaning att få in alla nya i laget, men hittills har det sett mycket bra ut, tycker Patrik Helgesson.


Karlstad inleder med hemmamatch mot Täby den 20 september.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>