2008-09-19 08:39

Inför seriestart: Rönnby

Vi har intervjuat Rönnbys nye tränare Joahn Kökeritz om vad han tror inför säsongen.
 

 Lag:Rönnby IBK, damer
 Serie:ElitserienRönnby kom på fjärde plats i grundserien och åkte sedan ut mot Endre i kvartsfinalen.

Spelarstatistik 2007/08
 


Johan Kökeritz är ny huvudansvarig för Rönnby. Han kommer inte att ha någon assisterande tränare, utan klubben letar efter en fystränare/lagledare. Man har klart med målvaktstränare, materialförvaltare, naprapat och läkare.
 


Från lokalkonkurrenten Västerås har Rönnby värvat skyttedrottningen Malin Wikström. Rutinerade backen Anna Didriksson ansluter från Pixbo och Matilda Karlsson från Örnsköldsvik. Därtill gör Jennie Nyman comeback efter mammaledighet och Matilda By har flyttats upp från juniorlaget.
 


Ett kännbart tapp för Rönnby är landslagsforwarden Helena Lundqvist som går till division 1-laget Sala Silverstaden. Anna Vartiainen, som har meriter från det finska landslaget, byter till Västerås. Det gör även backen Linda Eriksson, medan Anna Sjögren flyttar till Schweiz och Susanna Riutta tar en timeout.– Helt klart betyder Karro Widar och Sanna Tuominen mycket för oss. Fungerar inte dessa båda spelare, blir spelet inte lika bra för oss. Det är kanske inte så konstigt, då de tillhör de 20 bästa i hela världen, tycker Johan Kökeritz.
 


Rönnby har anammat en ovanlig kaptensvariant.

– Bindeln går runt bland spelarna fram till jul, därefter ser vi vem som har klivit fram och ska bära bindeln permanent. Det har att göra med vår säsongsindelning, förklarar Kökeritz.
 – Vår back Caroline Bagge har storleken för att dominera på planen, hon är stark, snabb, brytningssäker, spelförare och har ett tungt skott. Vågar hon bara kliva fram, kommer hon att bli riktigt bra. Det ska även bli kul att följa Malin Wikström, som vrider och vänder på planen. Hon har alla kvalitéer att bli en toppspelare, tycker Kökeritz. 
 


– Vi ska spela 2-2-1 och försöka bli rakare i spelet. Det blir mer på mål direkt och bort från hörnen. Vi ska spela styrspel och satsa på kontringar, berättar Kökeritz.
 


– Vårt mål är att sluta bland de åtta första lagen och väl där ställa till med så mycket djävulskap som möjligt för de andra lagen, säger Kökeritz.
 Till Båstad Outdoor Open i somras åkte Rönnby som en rolig grej, utan tränare och med nio spelare. Annars har man inte spelat några träningsmatcher, utan den första värdemätaren blev turneringen på Gotland, där man mötte Endre, Falun och Iksu.

Rönnby inleder serien med hemmamatch mot Dalen i morgon lördag.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>