2008-09-19 08:39

Inför seriestart: Endre

Vi har intervjuat Mika Packalén som är ny tränare i Endre - laget som förra säsongen tog sin första SM-medalj.
 

 Lag:Endre IF, damer
 Serie:ElitserienEndre kom på sjunde plats i grundserien. Därefter överraskade man genom att slå ut regerande mästarna Rönnby i kvartsfinalen och därmed var Gotlands första SM-medalj ett faktum. Endre åkte ut mot Iksu i semifinalen.

Spelarstatistik 2007/08
 


Endre har delvis en ny ledarstab i och med att Mika Packalén (Visby, Falun, Balrog) är ny huvudansvarig och ny assisterande tränare är Micke Järlö som tidigare spelade i Visby IBK. Stefan Orsmark, som också är assisterande tränare, har ingått i Endres ledarstab för ett par år sedan. Dessutom ingår två fystränare, dietist, lagledare och materialförvaltare i teamet. 

Detta är första gången som Packalén tränar ett damlag och tanken är att han ska coacha och stå för helheten. Järlö ansvarar för anfallsspelet och Orsmark för försvaret. 


Angelica Johansson (Skellefteå), Julia Hedlund (Skellefteå), Lovisa Nobelius (AIK) och Lauma Visnevska (Ligatne, Lettland). 


Signe Ose och Gunita Karklina flyttar tillbaka till Lettland.Sara Anteryd är en fantastisk spelare med boll, helt klart en nyckelspelare för oss. Offensiva backen Anete Seina är viktig både offensivt och defensivt. Anna Jakobsson hade, i hennes mått mätt, en mellansäsong ifjol och ser oerhört hungrig och revanschsugen ut, tycker Mika Packalén.
 


Emma Järlö (tidigare Larsson) är utsedd till Endres lagkapten.

– Emma är en gedigen idrottstjej och är en naturlig ledargestalt som har spelat länge i Endre, berättar Packalén.
 Mika Packalén väljer Camilla Wahlström som den spelare som han tror står för säsongens genombrott.

– Camilla är en speedig spelare med bra skott. Hon var ny ifjol och har nu hunnit bli fast i laget och klubben. Camilla ser oerhört pigg ut, säger Packalén.
 


Endre tänker fortsätta i tidigare tränaren Joakim Sjöstrands spår.

– Vi ska spela 2-2-1 och bli ett mer spelande lag, ha längre anfall och förbättra försvarsspelet, säger Packalén.
 


Mika Packalén har anammat den tidigare Iksu-tränaren Curt Söderströms tänk.

– Jag gillar att ta bort resultatmålen och enbart sätta upp prestationsmål, likt Curt i Iksu. Vi ska utveckla spelet och jag tror att man måste situationsanpassa målen, tjejerna mår bra av det. Spelar vi bra innebandy, ger det också bra resultat, anser Packalén.
 Endre har mött Visbys pojkar födda -92 i tre matcher och enligt Mika, hållit bra spelmässigt. Man ska också spela turnering på Gotland och möta Falun, Iksu och Rönnby. Dessutom åker Endre till Tidaholm för att möta bland annat Engelholm.

– Våra fystränare är fantastiska! Tjejerna känns oerhört starka och vältränade och jag får komma till ett dukat bord. Nu gäller det att ta tillvara det på planen, avslutar Mika Packalén.

Balrog går in i serien med bortamatcher mot Engelholm och Pixbo nästa helg.
 


Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>