2008-09-19 08:39

Inför seriestart: Balrog

Här tittar vi närmare på Balrog B/S. Vårens SM-finalist har haft en relativ hög spelaromsättning.
 

 Lag:Balrog B/S IK, damer
 Serie:ElitserienBalrog gjorde en mycket bra säsong och vann serien. I finalen ledde man men Iksu kunde gå ikapp och till slut ta guldet i Globen.

Spelarstatistik 2007/08
 


Magnus Eriksson och Peter Lundin har fortsatt delat ansvar. Tränarduon har kontinuerliga diskussioner under matcherna, men det är Lundin som coachar mer. I ledarstaben finns även naprapaten Fredrik Karlsson.

 


Balrog har tagit in många unga spelare och bland nyförvärven märks återvändande backen Matilda Holmbom.

– Vi är oerhört glada att ”Mattan” valde Balrog, säger Magnus Eriksson.

Eriksson beskriver övriga nyförvärv:
Malin Senrot (Hammarby): Hon spelar enkelt och står upp bra.
Jennie Forsberg (Hammarby): Har bra handleder och är kvick.
Moa Tschöp (Järfälla): Bästa backen i Stockholms F15-lag, en spelande snabb back med bra skott.
Julia Forsberg (Järfälla): Forward med vinnarskalle och som jobbar hårt.
Alexandra Lundin (Balrogs F92): Bra spelförståelse och har potential.
Veronika Nyström (Balrogs F92): En löpstark forward som är bra med boll.
Jessica Jonsson (Balrogs F92): En målvakt med bra driv och en bra person.
Linnea Bergman (Nykvarn): Målvakt med elitserierutin och vinnarskalle som gör comeback.
 


Balrog tappar flera namnkunniga spelare och de som kanske blir mest saknade är landslagsmålvakten Sofia Pettersson och forna landslagsforwarden Sara Ekström. Bägge slutar spela liksom Helena Eriksson och Ida Andersson. Monika Lindquist och Matilda Rotevall går till Täby.Amanda Wendelstig har allt! Hon är en suverän innebandyspelare och tar hand om lagkamraterna. Emelie Lindström är en ruskig bollvinnare och har en vinnarskalle. Hon tar för sig allt mer och vi hoppas att hon kan utvecklas ytterligare. Helga Karlsson är Sveriges bästa defensiva center, men saknar lite i det offensiva spelet. Det ska vi jobba med och då blir hon komplett. Hermine Dahlerus har vunnit allt som går att vinna och är ändå fortsatt motiverad. När det verkligen gäller, är det ”Minne” som kliver fram, kommenterar Eriksson.
 


Hermine Dahlerus har varit Balrogs lagkapten fram till föregående säsong. Då bytte man till Amanda Wendelstig.

– Vi tyckte att Hermine skulle få ta hand om sig själv och slippa bry sig om alla andra. Hon är ändå assisterande lagkapten och hjälper Amanda, som är en riktigt bra lagkapten. Hon kan sära på rollen som lagkapten och sitt eget spel vilket är viktigt, säger Eriksson.
 Erika Tjusberg är född 1988 och var vår bäste back förra säsongen. Vi hoppas att hon tar ett steg till i utvecklingen, då har vi en ny landslagsback på gång. Johanna Dahlin spelade på flera positioner förra säsongen, men ska i år få spela forward bredvid Dahlerus. Johanna har potential att bli Sveriges bästa spelare, tycker Eriksson.
 


Balrog ska fortsätta på den inslagna vägen och spela 2-1-2 i största möjliga mån. Eventuellt spelar någon femma 2-2-1.

– Det blir inga konstigheter, vi kanske spelar med högre press beroende på motstånd. Annars ska vi fortsätta nöta vårt spel, säger Eriksson.
 


– Vi har en många unga spelare i vår trupp, men som vårt första delmål vill vi nå slutspel. Delmål 2 handlar om att bli bland de fyra bästa lagen. Efter det blir det en match i taget, det finns många bra lag och det blir oerhört tufft förkunnar Eriksson. Balrog har mött Västerås som man vann över med 6-3 och spelat oavgjort mot Huddinge och Täby. Laget har även spelat kval till EuroFloorball Cup i Finland och efter vinster mot schweiziska Piranha Chur (5-1) och tjeckiska Bohemians (7-1) och slutligen oavgjort mot finska PSS, är Balrog klara för spel i EFC-slutspelet.

– Så här i efterhand inser vi att vår försäsong började lite för sent. Det märktes inte minst på att timingen med klubba och boll inte var på topp bland tjejerna i EFC-kvalet. Nu får vi jobba vidare och ska möta Täby igen innan serien sätter igång, avslutar Magnus Eriksson.


Balrog går in i serien med bortamatcher mot Engelholm och Pixbo nästa helg.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>