2008-09-17 14:11

Hungrig på innebandy igen

Faluns back Emma Lundmark kände sig mätt på innebandy och bestämde sig för att sluta. Sedan årsskiftet är hon tillbaka på planen. innebandy.se har pratat med henne om bland annat premiärförlusten mot Dalen.

Faluns back Emma Lundmark spelade i landslaget, när hon plötsligt för ett år sedan, endast 21 år gammal, bestämde sig för att lägga klubban på hyllan. Efter årsskiftet var Emma tillbaka på planen och i söndags premiärspelade Falun mot Dalen.

Det blev en premiärförlust med uddamålet mot Dalen, hur var matchen?
– Vi spelade mycket bra, men måste lära oss att stänga matcherna. Vi släppte in många slumpmål och var rena tillfälligheter som gjorde att vi släppte in så många mål som nio. Dalen backade hem och kontrade och det är därför lite underligt att de släppte in många mål, tycker Emma.

Ni hade blott 16-åriga Emma Andersson i mål, klarade hon trycket?
– Det har hela tiden känts tryggt med Emma i mål, även om rutin givetvis är viktigt för en målvakt, säger Emma.
 


Emma Lundmark är tillbaka på innebandyplanen. Foto: Bildbyrån.

 
Falun kom till matchen med endast två femmor och två avbytare på grund av skador och sjukdomar. Har ni en för tunn trupp?
– Vi har medvetet en tunn trupp med endast fem backar, men det är klart att vi störs av skador, medger Emma.

Vad tar ni med er från matchen?
– Vi spelade bra och tar med oss det. Sedan ska vi i fortsättningen inte bli utvisade så mycket som vi blev, även om det domarpar vi hade debuterade i Elitserien och kanske tog för många utvisningar, anser Emma.

Hur var din egen insats?
– Jag kan bättre och var inte hundraprocentig, säger Emma.

Elitserien förväntas bli oerhört jämn i år. Vilka blir era starkaste konkurrenter?
– Det blir framför allt Balrog och Pixbo. När vi mötte Iksu på Gotland i en träningsturnering tyckte jag att de hade tappat. Endre och Rönnby kan alltid överraska och det är inte omöjligt att Kais Mora och Täby gör bättre ifrån sig, menar Emma.

Vilka lag tror du inte på?
– Jag tror inte att Dalen når längre än till kvartsfinal i slutspelet. Det kändes som om vi hade spelet hela matchen och deras tur håller inte i sig en hel säsong, säger Emma.

Vad har Falun för målsättning denna säsong?
– Alla i Elitserien vill väl vinna SM-guld och det vill vi med. Jag tycker att vi har materialet för att vinna, nu gäller det bara att vi håller oss friska och skadefria samt sätter försvaret. Vi ska även bli bäst på alla punkter, säger Emma.

Ni har tappat en mycket rutinerad och meriterad skara spelare, bland annat Camilla Granelid, Jenny Magnusson och Katja Hinders. Hur ska ni fylla tomrummet efter dem?
– Det är klart att vi har tappat rutin, men våra nya spelare har andra kvalitéer som också behövs. Det blir nytänk och vi fastnar inte i gamla hjulspår och spelarna är hungriga, säger Emma.

Du spelade i landslaget när du plötsligt bestämde dig för att sluta spela innebandy. Hur kommer det sig?
– Jag var så mätt på innebandy! Det var inte kul att träna eller att spela matcher. När landslaget hörde av sig var det heller inte något positivt. Jag har gått på innebandygymnasium och spelat i flera lag samtidigt, vilket gjorde att det blev för mycket till slut. Jag slutade i mars och höll upp till i januari i år, vilket verkligen behövdes. Nu är jag mer motiverad än någonsin, tycker Emma.

Du var inte uttagen till den senaste landslagstruppen. Siktar du på att återta din landslagsplats?
– Självklart tar jag chansen om jag får den, men kanske har jag redan fått mina chanser. Jag har nog inte imponerat på landslagsledningen, även om jag tycker att jag är i lika bra form som när jag gjorde mitt uppehåll, säger Emma.

Beskriv Emma som innebandyspelare och person!
– Jag har bra spelförståelse och passningskvalitéer medan jag inte är särskilt snabb och jag borde förbättra mitt skott. Som person är jag glad och sprallig! Jag pluggar sports management med ekonomisk inriktning på högskolan och umgås mest med vänner på fritiden, berättar Emma.

Falun rivstartar serien med två nya matcher på fredag och söndag. Hur går det mot Västerås respektive Täby?
– Jag måste erkänna att jag har noll koll på Västerås mer än att de har ett ungt lag och jag tror att vi vinner mot dem ganska klart. Täby har fått bra nyförvärv och är ett bra lag, men jag tror att vår hemmaplansfördel avgör och att vi vinner, avslutar Emma Lundmark.
 

 
Kommande matcher i Elitserien


Fredag
Falun-Västerås
 
Lördag
Karlstad-Täby
Rönnby-Dalen 
Örnsköldsvik-Engelholm
Iksu-Pixbo Wallenstam

 


Söndag
Huddinge-Dalen
Örnsköldsvik-Pixbo Wallenstam
Iksu-Engelholm
Falun-Täby
Rönnby-Kais Mora
Karlstad-Västerås


 
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>