2008-09-23 15:49

FU2008 – en succé!

I helgen hölls uppföljning på satsningen av föreningsutveckling, FU2008, i form av en återträff på Scandic Sollentuna i Stockholm.

Majoriteten av de 34 föreningar som var med på utbildningsveckan på Mallorca i våras fanns på plats för att få en uppföljning och för att återse och höra hur det gått för övriga föreningar.

Svenska Innebandyförbundets stora satsning på föreningsutveckling är en utbildning riktad direkt mot föreningarnas egna styrelser. För dessa innebandyföreningar innebär FU-deltagandet en unik möjlighet att få vara med på en veckas intensiv och lärorik utbildning, totalt cirka 40 timmar, där föreningen arbeta med att ta fram föreningspolicy, verksamhetsplan, mål och ledarrekryteringsplan. Dessutom får de en genomgång av idrottens regelverk med föreningens stadgar i fokus.


Den gångna helgen avslutades FU2008 i Sollentuna. Det har varit en mycket uppskattad satsning på föreningsutveckling. Foto: Kurt Tjärnström.


Helgens återträff visar på att föreningarna flitigt har jobbat med att följa upp och verkställa sina egna handlingsplaner sedan utbildningstillfället i våras. Många av dem uppger också att de påbörjat eller intensifierat ett samarbeta med SISU Idrottsutbildarna i sina respektive tillhörande distrikt. En kurs som många FU-föreningar har påbörjat med SISU är ”Träningsläger för styrelsen”.


– Återträffen i helgen ger glädjande besked om att en fortsatt föreningsutvecklingsprocess har skett bland våra deltagande FU-föreningar sedan utbildningstillfället i våras. Ett ökat samarbete mellan innebandyföreningar och SISU Idrottsutbildarna är mycket positivt och en viktig värdemätare för hela vårat Föreningsutvecklingskoncept, säger Mikaela Mikaelsson som är ordförande i SIBF:s Utvecklingskommitté.

– Det hela talar för en positiv utveckling framöver, både vad gäller dessa föreningar och för vår ambition om att forma morgondagens stjärnor bland föreningar inom svensk innebandy!

Föreningsutvecklingsveckan har betytt mycket i föreningens fortsatta process. Ur synpunkterna från utvärderingarna kan nämnas:

 • ”Givande och roligt!”
   
 • ”Tacksamma för att vi fick vara med!”
   
 • ”Lärorikt och inspirerande!”
   
 • ”Värdefullt och vi kommer ha stor
    användning av det vi lärt oss!”
   
 • ”Enormt nyttig – alla föreningar borde gå!”
   
   

 
   Föreningar som deltog i FU2008
 

   Andersbergs IBK 
   Ankarsvik BK
   Bergs IK
   Bollnäs/Hertsjö IBF
   BIF Fagerhult
   Craftstaden IBK
   Ersboda SK
   Fränsta IBK
   Fröjereds IF
   Frösö IF
   Grästorps IBK
   Hammarby IF IBF
   Haparanda AIK
   Hofors IBK
   IBK Dalen
   IBK Laxå
   IF Hansa-Hoburg

IK Frej
IK Sätra
KFUM Linköping
Klockarbergets BK
Lockerud/Mariestad IBK
Mesta IBK
Mullsjö AIS
Råsunda IS
Salems IF
Sandåkerns SK
Sundsvall City IBC
IK Södra Dal
Tranemo IBK
Umeå City IBK
Vimmerby IBK
Västerås IBF
Örnsköldsvik IBK

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>