2008-09-11 09:50

Det här bjuds SSL-publiken på

Vi har kollat med några av SSL-klubbarna inför den nya säsongen hur arbetet går med matcharrangemangen. Vad kan publiken vänta sig i arenorna, vad är nytt för säsongen?

Dalen

Klubben har under många år haft en stor och trogen publik och Umeåklubben har också gjort sig känd för sina välgjorda matcharrangemang. Vilka nyheter kan man förvänta sig vid Dalens hemmamatcher?

– Vi kommer att bjuda publiken på tränarintervjuer som visas på storbildsskärmen före match. Vi testade detta under förra säsongen, säger Simon Ruuth som är arrangemangsansvarig.

– Sedan blir det tävlingar på planen i pauserna och uppträdanden från ett rätt brett spektra.

Förra säsongen bjöds publiken i Gammliahallen på uppvisningar i exempelvis dans, modellflygplan och hopprep.

– Det gäller att krydda arrangemangen nu när City också är uppe i SSL. Det blir en kamp om publiken och det krävs att vi utvecklas, säger Simon Ruuth.

Säsongens första hemmamatch: Mot Falun på söndag i Gammliahallen

 

Hide-a-lite Mullsjö

Befinner sig i en speciell situation. Man är uppe i högsta serien för första gången men innan den nya hallen i Mullsjö står klar efter jul, kommer hemmamatcherna spelas i Jönköping.

– Vi har ingen aning om hur mycket folk det kommer till våra matcher. Visst är det en problematik med att spela hemmamatcher i Jönköping dit det är tre mil, bland annat för ungdomar som inte själva kan ta sig till Jönköping, säger Jesper Axell som är arrangemangsansvarig.

Man har diskuterat att sätta in bussar från Mullsjö till Jönköping i samband med matcherna men inget är bestämt än, kanske blir det till någon av matcherna.

Axell berättar om själva matcharrangemanget:

– Det blir pausunderhållning, tävlingar och lotterier. Sedan har vi sneglat ganska mycket på storebror Jönköpings IK när det gäller matcharrangemangen.

Under hösten kan publiken även förvänta sig att få höra det lokala bandet Everfold som ska spela in en kampsång för Mullsjö.

Säsongens första hemmamatch: Mot Caperio/Täby på onsdag i Jönköpings Idrottshus.Snart är det dags för SSL-spelarna att göra entré för första gången den här säsongen. Foto: Bildbyrån.
 

 
Västerås

En annan SSL-nykomling är Västerås. Här finns det dock sedan tidigare ett brett underlag av innebandypublik och erfarenheten av arrangemang på hög nivå.

– Vi jobbar vidare på vårt tidigare arrangemang men vi hottar upp introt, säger Anna Eriksson som är ordförande i klubben.

Hon berättar även att klubben har en egen låt som nu har spelats in i en 2008-version.

– Nytt för i år är att vi kör line-up på storbild, där vi har samarbete med en studio som har tagit fram presentationen, säger Anna.

En annan nyhet är de 50/50-lotter som kommer att säljas.

När det gäller pauserna kommer publiken vid vissa matcher att bjudas på innebandy från något av klubbens knattelag och i något fall trubadurunderhållning.

Säsongens första hemmamatch: Mot AIK på måndag i Bombardier Arena.
 


Kommer publiken i Sparbankshallen att vara lika nöjd den här säsongen? Foto: Bildbyrån.
 

Warberg


Regerande mästare både på planen och på läktaren. Klubben vann publikligan den gångna säsongen med sitt högsta snitt någonsin; 1 899 åskådare per match.

– Vi håller oss till ungefär samma upplägg som förra säsongen men vi ska skruva lite och vässa det lite, säger Niclas Wilhelmsson, marknadsansvarig i Warberg.

Sparbankshallen har investerat i ljus och ljud men arenans stora nyförvärv är storbildsskärmen som vi har berättat om tidigare.

– Storbildsskärmen ger oss möjligheter på intäktssidan men även när det gäller vad vi kan leverera till publiken, säger Wilhelmsson och nämner bland annat repriser, intervjuer och gamla matchbilder.

Inom kort är det audition för de cheerleaders som kommer att underhålla publiken vid matcherna.

– Vid matcherna kan det bli ett par artister då och då. Det hade vi även förra säsongen.

En annan ambition som man har är att arbeta sig utåt från arenan.

– Vår publik ska känna sig välkommen redan 200 meter från entrén. Det ska märkas att man närmar sig vårt arrangemang, precis som när man är på en stor konsert, säger Wilhelmsson samtidigt som han konstaterar att detta är något som kräver ideella resurser.

Säsongens första hemmamatch: Mot Helsingborg nästa torsdag i Sparbankshallen


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>