2008-09-04 18:30

Annorlunda ledarkoncept i Täby

Förra säsongen var Täby nykomlingar i Elitserien. Nu ska Täbytejerna nå slutspel är det tänkt. Bland annat med hjälp av intressanta nyförvärv – och ett annorlunda ledarkoncept.
 

 Lag:Täby IS IBK, damer
 Serie:Elitserien10:a i Elitserien - ett resultat som Täby är nöjda med, då de var nykomlingar och hade ett ungt och relativt orutinerat lag.

Spelarstatistik 2007/08
 


Täby jobbar med ett något annorlunda koncept när det gäller ledarbiten. Ledarstaben består av fem personer som delar på ansvaret, men har olika uppgifter vid olika tillfällen; Göran Hagberg, som på nytt finns i Täby efter sitt avhopp under förra säsongen, Jonas Robertsson (från Åkersbergas herrar), Daniel Holm (från Väsbys damer) och Hans Filipsson. Jim Skipsna tar hand om fys- och rehabärenden.
 
Jonas Robertsson coachar, dock har övriga tränare ansvar för varsin del som anfall, försvar och motståndare under matcherna. På träningarna står Jonas för helheten och övriga tränare ser till att lagets individer utvecklas.

 


Matilda Rotevall (Balrog), Monika Lindquist (Balrog), Sandra Linder (Dalen), Sandra Vika (Sveiva, Norge), Madelene Westerberg (Råsunda), Sara Karlsson (Gävle GIK), Hanna Hanve (Väsby), Erika Palmeby (juniorlaget) och Amanda Dahlin (juniorlaget).
 


Helena Eriksson (slutar), Natalie Rec (slutar), Jessika Sundberg (långtidsskadad), Josefin Waldenström (slutar), Jannica Waldenström (slutar).
 


16-åriga Moa Hedlund gjorde hela 28 poäng under sin debutsäsong i Elitserien. Foto: Bildbyrån.
 – Sofie Andersson kommer att bli fantastisk i år! Hon är bra tränad och har mer fokus i sitt spelande. Sofie vill till landslaget och kommer säkert att nå dit. 
 
– Sandra Mattsson var bra redan i fjol, men utvecklas hela tiden och man vet inte var hennes stopp finns. Hon kan bli Sveriges bästa spelare om hon vill. Jag vill verkligen plussa för hela laget, vem som helst kan stiga fram, anser Göran Hagberg.
 


Täbys lagkapten heter Sofie Andersson och trots att hon är ung är hon rutinerad.
 
– Sofie har klara, sköna åsikter och hon vågar säga vad hon tycker. Helt klart en ledargestalt, säger Hagberg.
 – Det blir nog Matilda Rotevall. Hon har inte fått spela särskilt mycket i Balrog tidigare och i Täby kommer hon att synas. Matilda är en målfarlig sevärd spelare, snabb med spelsinne, ödmjuk och glad. En komplett spelare!
 


Täby ska spela 2-1-2 i grunden. Ett spel med mycket fart och bollsläpp.
 
– Vi jobbar med nya växlar, en högre och en lägre, vi vill bli bättre på att variera spelet beroende på vilka vi möter och hur matchbilden ser ut, berättar Hagberg.
 


– Vi ska ta oss till slutspel och väl där kan vad som helst hända, anser Hagberg.
 Täby har mött Balrog (2-2) och Sala (3-2). I lördags vann man med imponerande 8-0 mot finska elitlaget NST Lappeenranta och dagen efter plockade Täby in en hel del nya spelare och slog samma motstånd med 5-2.
Nu återstår matcher mot Årsta, Rönnby, FBC Göteborg och Råsunda.
 
– Allt har funkat bra. Vi har kört hårt fram till midsommar sedan fick spelarna ledigt till i slutet av juli och vi gick in i hall den 4 augusti. Allt ser riktigt bra ut, säger Göran Hagberg avslutningsvis.Täby inleder med bortamatch mot Karlstad den 20 september.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>