2006-09-19 11:25

Struktur kompenserar orutin

Inför säsongsstarten har innebandy.se fått en intervju med IBK Bodens tränare Susanne Ahlman. Årets upplaga av Boden är mycket tunnare och mer orutinerad än tidigare år men Ahlman tror att bra taktik och struktur kommer att leda till bra resultat i år.

Inför säsongen 06/07 har många spelare i IBK Boden slutat eller lämnat klubben. Man har dock ersatt många av spelarna men det är en yngre och mer orutinerad trupp som Boden har till förfogande i år.

– Truppen känns bra även i år. Lite tunnare och absolut inte lika mycket rutin som förra året men vi får hoppas att våra yngre och nya spelare verkligen tar för sig och fyller upp lyckan efter de som slutat och lämnat sedan förra säsongen.

De fyra nyförvärven har också anpassat sig bra in i den nya miljön och det är ett bra ”go” i laget och förhoppningsvis kommer det nya laget att bli ett bra gäng och trivas tillsammans, säger tränaren Susanne Ahlman.

För tillfället har man dock två skador i truppen då både Linnea Wikström och målvakten Malena Helmersson dras med skadeproblem.

Man har jobbat mycket med målsättningen inför säsongen men den är faktiskt inte helt klar ändå. Den består av flera delar och man har bestämt sig för att ha en levande målsättning som kan komma att ändras allteftersom säsongen går beroende på resultaten.

För att lyckas under säsongen så måste man enligt Ahlman se till att laget kommer upp i normal standard, spelar som ett lag (en enhet) samt även tighta till försvaret.

Försäsongen har enligt tränare Ahlman varit bra och man har varit på flera läger, bland annat ett överlevnadsläger för tighta ihop gruppen. Men som många andra lag ligger man lite efter i träningen eftersom man kanske ”gått på plan” lite för sent i år då serien börjar några veckor tidigare än föregående år. Under försäsongen har man framförallt lagt mycket tid på att få ihop taktiken och få en bra struktur i laget.

Vilka spelare har imponerat mest under försäsongen och vilka tror du kommer att bli årets nyckelspelare i IBK Boden?
– Sara Bergström, Anna Gustavsson och Tanya Ertürk har imponerat mycket under försäsongen och jag tror att de tillsammans med Camilla Wijkström och målvakten Malena Helmersson kommer att bli viktigast för Boden i år.

Susanne Ahlman varnar även för nyförvärvet Moa Niemi från IBK Luleå som hon tror kan blomma ut ordentligt och bli ett av säsongens utropstecken i damernas elitserie.

Boden inleder årets elitseriespel på onsdagen med bortamatch mot nykomlingen Skellefteå.

Läs mer om IBK Boden inför premiären

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>