2005-09-20 10:11

På jakt efter VM-formen

De flesta lagen håller just nu på att förbereda sig som bäst för säsongen. Detta gäller i högsta grad herrarnas U19-landslag som måste vara på topp redan i slutet av oktober då VM spelas i Lettland. innebandy.se har pratat med förbundskaptenen Stefan Edberg.Förra veckoslutet hade U19-herrarna ett läger i Värmland och i morgon onsdag presenteras truppen till lagets nästa läger.

– Lägret i Värmland var bra. Vi hade två träningar på torsdagen och tre på fredagen. Det är viktigt att få så mycket tid på bana tillsammans som möjligt, säger Edberg och analyserar matcherna mot Norge så här:

Match 1 i Sunne på lördag, vinst med 17-1
– Femman med Björn Jönsson och Mario Micalizzi bakom Kristoffer Elisson, Linus Nordgren och Peter Svensson hade lekstuga.

– Norge spelade man-man och lyckades väl inte fullt ut… Jag vill nog påstå att vi skulle ha rullat in ett par bollar till om det skulle ha speglat matchen…

Match 2 i Karlstad, vinst med 14-5
– Bra fokus vid matchstart och vi gick raskt fram till 6-2. I andra perioden släppte grabbarna fokus och lekfullheten tog överhand: 1-2 mot ett man-man-spelande Norge som även nästan ”fiskade” med en gubbe hela matchen…

– I periodpausen visade grabbarna mognad då de själva egentligen påtalade vad som var fel och hade förmågan att trycka på gasen sista 20 minuterna. Jag tror vi skapade två frilägen per byte men en fantastisk målvakt i Norge lyckades hålla nere siffrorna. Femman med Micke Eriksson och Martin Östholm bakom Kalle Brännberg, lagkapten Henrik Olofsson och Alexander Bergström var de som gick i bräschen vid matchstart och uppryckningen i tredje. Unge Linus Nordgren fick priset som matchens lirare.

Om att möta Norge kommenterar Stefan Edberg så här:

– Motståndet får väl anses som kanske lite för svagt men trots det två väldigt givande matcher. Bland annat har nu alla spelat landskamper med allt vad det innebär runt omkring. Dessutom en hel del erfarenheter för oss alla att ta med, speciellt kring det offensiva spelet.

Fysiskt visade sig spelarna vara i bra form.

– Jag vill passa på att ge grabbarna lite extra beröm för hur de skött sin sommarträning. På söndagen trodde i min enfald att vi skulle kunna vara lite slitna efter fem träningspass och en match på knappa tre dagar – men jag trodde fel!

Nu återstår ett läger för U19-herrarna innan det är dags för VM i Lettland.

– Nu blickar vi fram emot kommande läger på Bosön 30 september-2 oktober och då hoppas vi kunna avsluta m en träningsmatch på söndag mot kvalificerat motstånd. Motståndet är tyvärr inte helt klart än eftersom många aktuella lag inleder seriespelet den helgen.

Truppen till lägret på Bosön kommer att presenteras på innebandy.se under onsdagen.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>