2008-10-17 09:37

Viktiga frågor på Tävlingskongressen

Den 16 november hålls Tävlingskongressen, där det kommer att beslutas i ett antal viktiga tävlingsfrågor. Bland annat ska innebandy-Sverige fatta beslut gällande de kommande säsongernas seriesystem.

Tävlingskongressen går av stapeln den 16 november klockan 12.00 - 19.00 på Scandic Hotell Sergel Plaza i Stockholm.

Innebandyrörelsen ska bland annat fatta beslut kring framtida seriesystem, övergångssystem och de särskilda tävlingsbestämmelserna för Riksinnebandygymnasiet.

– Frågorna är viktiga och oavsett beslut är jag övertygad om att SDF och föreningar tar sitt ansvar och röstar på det de anser bäst för innebandyrörelsen. Det blir spännande den 16 november, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson.

När det gäller serieutredningens förslag blir säsongen 2010/11 första säsongen för det nya seriesystemet om förslaget röstas igenom. Säsongen 2009/10 blir i så fall kvalificerande.

Serieutredningen omfattar både dam- och herrsidan. Störst fokus har legat på den näst högsta nivån (dagens division 1-nivå).

Serieutredningen föreslår också att systemet ska köras under sex säsonger, vilket innebär att eventuell justering tidigast kan beslutas på Tävlingskongressen 2014 med kvalificering 2015/16 och genomförande 2016/17.

All information och alla dokument inför Tävlingskongressen är samlade på denna sida

 
  Följande gäller kring rösträtt vid Tävlingskongressen
Vid Tävlingskongressen har distrikten (SDF) tolv (12) röster vardera, föreningarna en (1) röst vardera och Förbundsstyrelsen (FS) sju (7) röster. Har föreningen fler än ett lag i av SIBF administrerad serie berättigar detta ej till fler röster än en (1).
 
Ur SIBF:s stadgar, kapitel 6 § 2
 

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>