2008-10-24 09:58

”Vi borde stänga matcherna bättre”

Som nykomling i Elitserien förra säsongen lyckades Täby bra.  Nu genomför Täby det fruktade andra året i Elitserien och innebandy.se har intervjuat Täbys Sara Bergström. Ristomtatjejen som kom från division 2 har gjort succé i Elitserien.

Täby befinner sig i dags läget på en nionde plats i tabellen. Är du nöjd med er säsong så här långt?
– Jag hade nog förväntat mig mer, men vi har nya tränare och spelare. Jag antar att det tar tid att spela in alla i sina roller. Jag är väl mer nöjd med matcherna mot Örnsköldsvik, Iksu och Västerås. Mot Karlstad och Falun spelade vi inte som vi kan spela och var inte med i matchen. Vi har spelat på tre femmor stora delar av matcherna och för min egen del känns det ok att spela på så mycket folk, även om jag kan tycka att vi ibland borde ha gått ner på folk tidigare. Vårt mål är att etablera ett anfallsspel och inte bara kontra, berättar Sara.


Sara Bergström (till vänster) har gjort elva poäng på de tre senaste matcherna. Foto: Lars Hjalmarsson.

 
En uddamålsförlust mot Iksu är inte fy skam?
– Alla kämpade och gav järnet i hela den matchen och det kändes surt när vi var så nära att vinna. Speciellt när vi dagen innan också förlorade med uddamålet. Annars har inte Iksu imponerat på mig, för det känns som om vi har mött svårare lag i serien, tycker Sara.

Ni satsar på slutspel. Hur ska ni nå dit?
– Alla i laget måste ge järnet hela tiden och ha roligt. Vi ska fortsätta spela oavsett vad det står på resultattavlan och är alla bara motiverade blir spelet bra, anser Sara.

Andra säsongen brukar vara tuffare. Har entusiasmen mattats något?
– Det kanske inte känns riktigt på samma sätt som förra säsongen. De flesta lag vet vilka vi är nu och det blir svårare att överraska. Slutspel var inte långt borta förra året och även om det är en tuffare serie i år, så hoppas jag att vi får spela slutspel. Vad jag vill och vad som är ett realistiskt mål för oss är olika, men vi ska nå slutspel, säger Sara.

Jag förväntade mig att Täby skulle ha tagit ytterligare ett utvecklingssteg inför denna säsong. Har ni det?
– Vi har fått lite mer rutin och är inte lika nervösa inför matcherna. Vi borde kunna stänga och bevaka matcherna bättre vid en ledning. Ibland tänker vi för mycket och det blir omständligt, tycker Sara.

Vilka lag ska ni ha bakom er?
– Innan säsongen skulle jag ha svarat, och gör det nu också fast några lag har gått bättre än väntat; Karlstad, Engelholm, Västerås, Dalen, Huddinge och Örnsköldsvik, säger Sara.

Vilka av nyförvärven har varit nyttigast för er?
– Matilda Rotevall fick inte spela så mycket i Balrog, men nu har hon fått mycket speltid och tar nog stora kliv i framtiden. Matilda tillför spetskompetens och hon både sliter och producerar, berömmer Sara.

Är du nöjd med din säsong?
– Jag är inte nöjd med vad jag presterade i de första två matcherna, men efter det har det gått riktigt bra. Jag har gjort 11 poäng och då fler assist än mål. Jag har bytt kedjekompisar en hel del och det är väl både bra och dåligt, även om det har blivit lite väl många byten, anser Sara.

Vem är du utanför planen?
– Jag är en ambitiös och målmedveten person som alltid vill göra mitt bästa i allt jag gör. Jag studerar på Karolinska Institutet och kursen heter ”Människans fysiologi”. I framtiden hoppas jag på att arbeta inom hälsa, som läkare eller sjukgymnast, berättar Sara.

Du bor i ”Huset”. Vad är egentligen det?
– Det är väl ett slags kollektiv, en stor villa med 10 rum där fem från laget bor tillsammans med tre friidrottare. Vi har egna rum, men umgås mycket, förklarar Sara.

Täby har hela fem tränare. Hur fungerar det?
– Det är mycket kompetens i ledarstaben, men det blir samtidigt svårare att få bra kommunikation mellan spelare och tränare samt tränare och tränare. Alla coachar inte, utan i den senaste matchen var det bara två tränare i båset, säger Sara.

I helgen möter ni Engelholm och Pixbo på bortaplan. Hur ska ni besegra dem?
– Förra året hade vi mer boll än Engelholm när vi mötte dem och de backade hem. Kanske blir det samma matchbild nu. Vi måste se upp med Caroline Böcker, men jag tror på tre poäng.

– Eftersom Pixbo har börjat sämre än väntat, kanske vi kan överraska och dra nytta av deras sämre start. För oss är varenda match viktig eftersom vi vill nå slutspel. Ger alla järnet och vi därmed spelar bra, ja då tar vi poäng även mot Pixbo, tror Sara.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


 

Helgens matcher i Elitserien
 

 Lördag 
Engelholm - Täby
Balrog B/S - Kais Mora
Iksu - Rönnby 
Pixbo Wallenstam - Västerås
Örnsköldsvik - Huddinge
Endre - Dalen

Söndag 
Endre - Kais Mora
Iksu - Huddinge
Örnsköldsvik - Rönnby
Pixbo Wallenstam - Täby
Engelholm - Västerås
Balrog B/S - Dalen
 
 

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>