2008-10-06 23:02

Sjögren ska ta Hammarby till SSL

Kenta Sjögren kliver in i Hammarby.  Ambitionen är att på 1000 dagar ta klubben till Superligan. "Vi ska inventera Superliga-spelare nu", säger Sjögren till eurosport.se.

Kenta Sjögren är känd som "Mr Haninge". Han byggde klubben Haninge IBK som tog tre raka SM-guld (1999, 00 och 01). Klubben gick sedermera samman med Fornudden men idag finns inget av dessa klubbnamn kvar inom elitinnebandyn.


Profilen Kenta Sjögren står redo att starta ett nytt lagbygge. Foto: Bildbyrån.


Nu ska Sjögren tillsammans med legenden Mats Forslund, Jonas Schmidt och Jan Nodén ta laget så långt det går på 1000 dagar. Det rapporterade eurosport.se på måndagen.

– Mitt mål är att se vad vi kan göra med Bajen på den tiden. Men säger jag att vi ska ta SM-guld på 1000 dagar och sen inte får in någon bra ledare och inget bra folk så ser jag ut som en åsna, och det är jag inte intresserad av. Men jag skulle inte gå in i det här om jag inte trodde att det skulle kunna gå att vända det på 1000 dagar, säger Sjögren.

Första steget blir att ta in en riktigt kompetent ledare och Sjögrens gamle Haninge-polaren Jonathan Kronstrand nämns vara aktuell.

Läs hela artikeln


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>