2008-10-27 11:14

Nytt tungviktsmöte i TV4 Sport

På måndagskvällen möts Storvreta och Warberg i veckans tv-match som sänds i TV4 Sport klockan 19.00. Inför matchen har innebandy.se ställt några frågor till de båda stjärnorna Mika Kohonen, Storvreta, och Mathias ”Bult” Larsson, Warberg.

Warberg och Storvreta är två lag som tillsammans huserat i toppen av SSL under ett flertal år och under förra säsongen slutade lagen på första respektive andra plats i SSL.

Storvreta inledde dock årets säsong med två förluster och har halkat efter topplagen något. Man har under sina sex inledande matcher lyckats skrapa ihop tio poäng.

– Vi har väl inte inlett serien riktigt så bra som vi hade hoppats på att vi skulle göra och det har gått lite knackigt nu i början. Men det känns verkligen som att vårt spel bara blir bättre och bättre hela tiden.
 
– De senaste två veckorna har känts riktigt bra på både träning och under match så det känns som att vi är på gång nu och vi är inte ett dugg oroliga på något sätt. I stort sett alla matcher har dessutom varit väldigt jämna och i de matcher vi har förlorat så har det varit med uddamålet, säger Mika Kohonen om Storvretas inledning av SSL.

Du själv har hittills gjort 10 poäng, vad tycker du om din egen säsongsinledning?
– Jag tycker att jag har spelat helt okej och jag tycket att vi har skapat lika mycket chanser som under tidigare säsonger, det har bara inte släppt riktigt med målskyttet än. Sedan räcker det inte med att spela ”helt okej” för mig, jag ska vara ännu bättre! säger Mika Kohonen.

Ni möter Warberg ikväll. Vad blir viktigt för er att tänka på i matchen mot Warberg?
– Det är alltid vad vi kan göra och gör som påverkar matchens utgång. Men sedan är det klart att det finns vissa småmoment som blir viktiga att tänka och hålla koll på. Warberg spelar mycket bra powerplay vilket vi också gör så jag tror att powerplay och boxplay kommer att bli mycket viktigt i matchen mot Warberg. Sedan har de några riktigt farliga spelare, till exempel Magnus Svensson, som man också givetvis måste se upp för och inte ge något som helst utrymme, säger Mika Kohonen.

Det är snart också VM men först EFT nu i veckan. Hur mycket av ditt fokus ligger på VM under denna säsongen?
– Det är klart att det finns lite i tankarna hela tiden även om Storvreta givetvis prioriteras högst nu när jag har matcher med dem. Men det blir lite speciellt och lite nytt nu när VM ligger mitt under säsongen vilket det inte har gjort tidigare. Träningsmässigt gör det ingen skillnad, hela projektet med VM har man mer eller mindre förberett sig för under ett till två år. Jag tycker att det blir en härlig och extra rolig säsong nu när det blir så många matcher och dessutom så många matcher som verkligen betyder något, säger Kohonen.

Vad tror du om Finlands chanser i årets VM? Tar ni guldet den här gången?
– Det är vår målsättning, absolut! Vi har spelat bra och haft chansen på guldet i många år nu men Sverige har varit bättre i de avgörande lägena hittills. Sedan har fler lag etablerat sig och man kan inte längre räkna bort Schweiz och Tjeckien, så det blir inte bara en match som blir avgörande längre. Men vi kommer att vara redo och jag hoppas att det går vägen för oss i år!, säger Kohonen avslutningsvis.


 
Warberg inledde SSL med fyra raka vinster för att sedan åka ner till Schweiz för att spela EuroFloorball Cup. Där gick det sämre och man förlorade de tre avslutande matcherna i cupen. Det följdes sedan upp med en förlust mot Balrog i Superligan och man hade därmed förlorat fyra raka tävlingsmatcher!

Efter det verkar man dock börjat komma igång igen och i förra måndagens TV-match spelade man oavgjort i en tät match mot AIK som sedan följdes upp med en vinst mot Dalen i lördags.

– Europacupen får väl ses som ett rejält misslyckande från vår sida och det var riktigt tungt. Men det känns som att vi nu är tillbaks på banan igen och allt känns kanonbra inför matchen mot Storvreta, säger Warbergs Mathias ”Bult” Larsson.

Du själv verkar har kommit igång ordentligt igen också. Du stod för sex poäng när ni vann mot Dalen med 7-5 i lördags. Satsar du på att vinna poängligatiteln i år igen som du gjorde för ett par år sedan?
– Hehe, nej absolut inte, det är ingenting jag tänker på. Jag är glad så långe kroppen håller och jag kan spela. Jag hoppas på att kunna hålla mig hel och kunna hjälpa laget till framgångar även i år, säger ”Bult”.

Vad tror du om matchen mot Storvreta ikväll?
– Storvreta kommer nog att backa hem en hel del som vanligt och satsa på sina sylvassa kontringar. Sedan kommer nog även powerplay att bli viktigt, de är riktigt vassa där med Kohonen i spetsen så det gäller för oss att hålla oss från botbänken.
 
– Det brukar bli tuffa och riktigt tighta matcher som ofta slutar med uddamålseger för något lag när vi möter Storvreta. Så tror jag att det även blir i dagens match, med uddamålsseger för oss då, avslutar ”Bult”.

Storvreta-Warberg sänds i TV4 Sport på måndagskvällen klockan 19.00.

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>