2008-10-07 07:38

Mullsjös rekordupphämtning

19.16. 19.26. 19.33. Det var tre viktiga mål. Alla gjordes i slutminuten. Faktum är att Mullsjö dessutom slog rekordet för tre mål på kort tid i högsta serien.

Alla som sysslar med innebandy vet att det mesta är möjligt. Då och då inträffar upphämtningar och matchvändningar som kanske inte är lika vanliga i andra sporter.


Fredrik Holtz har just kvitterat till 5-5. Rekordupphämtningen var ett faktum. Foto: TV4.

 
5-1 med två minuter kvar är ingen ledning. Fråga Pixbo som på måndagen fick nöja sig med en poäng trots detta utgångsläge.

Raden på makalösa upphämtningar i innebandymatcher är faktiskt ganska lång. Men Hide-a-lite Mullsjös superinhämtning i måndagens SSL-match skriver in sig i böckerna som en av de mer anmärkningsvärda.

Dels direktsändes matchen i TV4 Sport och devisen ”det är aldrig avgjort i världens bästa liga” kunde användas ännu en gång.

Dels startade Mullsjö upphämtningen sent. Man gjorde 2-5 efter 18.06 av tredje perioden. En minut senare blev Pixbos Andreas Johansson utvisad och Mullsjös power play var bara tio sekunder gammalt när Gabriel Moberg kunde raka in 3-5. Sedan var det i stort sett bara tekning och mål när Fredrik Holtz gjorde 4-5 efter 19.26 och 5-5 efter 19.33.

Förutom att det var välregisserad dramatik för tv-tittarna slog Mullsjö rekordet för tre mål på kort tid i herrarnas högsta serie.

De tre målen i slutminuten gjordes inom loppet av 17 sekunder, vilket är en sekund snabbare än det Hudik/Björkberg lyckades med mot Örnsköldsvik 2002. Hudik/Björkberg behåller dock rekordet för fyra mål på kort tid (53 sekunder) från samma match.

Alla svenska innebandyrekord
Matchfakta Mullsjö-Pixbo
Se upphämtningen på tv4.se


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>